Închide

Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din Cluj despre infecțiile cu coronavirus: ”Observăm o creștere alarmantă a numărului de cazuri”

SănătateTop News by Actual de Cluj - oct. 05, 2020 0 593

Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din Cluj trage un semnal de alarmă și spune că, după două orașe din județ unde au fost impuse restricții după creșterea numărului de infecție cu noul coronavirus, sunt iminente aceleași măsuri și în Cluj-Napoca.

”Observăm o creștere alarmantă a numărului de cazuri în județul Cluj”, spune președintele CJSU, prefectul Mircea Abrudean. ”E clar că trendul e ascendent și e nevoie de măsuri de restricționare a unor activități. Cele trei spitale Covid funcționează la capacitate aproape maximă atât la ATI cât și pe secții. Numărul foarte mare de cazuri și trendul pe care îl observăm care este clar crescător ne pregătim să mai deschidem o unitate de terapie intensivă, unde este problema majoră”.

În acest moment în cele trei spitale din Cluj care tratează pacienți infectați cu noul coronavirus se află 360 de persoane, cazuri medii și grave. ”Situația devine problematică, trebuie să faci tot posibilul să nu ajungi în spital”, spune el. ”Revin cu un apel foarte serios către clujeni, să devenim mai responsabili, să înțelegem cu toții că trebuie să respectăm extrem de strict toate regulile pe care le impun autoritățile, de la purtarea banală a măștii, la îndemâna oricui, la dezinfectant și păstrarea distanței fizice și evitarea locurilor aglomerate. Situația devine tot mai gravă”.

În Cluj-Napoca astăzi rata incidenție de infecție este de 1,33 cazuri la mia de locuitori; în două orașe din județ, Dej și Gherla, borna de 1,5 cazuri la mia de locuitori a fost depășită iar azi CJSU a decis să închidă activitatea restaurantelor, cafenelelor și a sălilor de jocuri de noroc. ”Când depășim 1,5 la mie în Cluj-Napoca vom fi nevoiți să luăm aceleași măsuri”, spune Abrudean. ”Semnalul de alarmă către toți proprietarii de restaurante și baruri: să trateze cu maximă seriozitate regulile pe care trebuie să le respecte. în ultima perioadă se pare că au cam lăsat garda jos. Nu vom ezita să închidem tot ce înseamnă cafenele, baruri și în municipiul Cluj-Napoca. Aceste locuri sunt predispuse răspândirii virusului”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare