Închide

TIFF relansează bursa pentru cineaşti, în memoria criticului Alex Leo Şerban

Uncategorized by Actual de Cluj - ian. 29, 2018 0 1422

Critici de film, regizorii sau scenariștii români cu vârsta maximă de 35 de ani îşi pot înscrie proiectele într-o competiţie sub umbrela TIFF. Festivalul Internaţional de Film Transilvania reia, în acest an, Bursa Alex. Leo Serban. Aflată la cea de-a patra editie, inițiativa TIFF a fost lansată în memoria celui mai important critic de film român al ultimelor două decenii și, totodată, „prieten drag al festivalului”, Alex Leo Șerban.

Proiectul își dorește să promoveze „spiritul libertății de expresie, al profesionalismului și al rigorii intelectuale”. Ediția din acest an se derulează în parteneriat cu Conceptual Lab, și are ca premiu principal o bursă în valoare de 2500 de Euro. Pentru această bursă se pot înscrie critici de film, regizorii sau scenariștii români cu vârsta maximă de 35 de ani. Toți cei interesați vor trimite CV-urile, scrisorile de motivație și descrierile unor proiecte aflate în derulare, până în12 martie, prin completarea formularului online de AICI

Cineastul desemnat câștigător va primi premiul în valoare de 2500 de Euro în cadrul celei de-a 17-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Totodată, TIFF își propune să sprijine dezvoltarea și realizarea proiectului la care lucrează viitorul bursier, în cadrul programelor specifice pe care le derulează.

Odată cu această nouă ediție a bursei va exista și o mențiune specială acordată, pentru prima oară, unui actor român. Board-ul competiției va analiza prestațiile tinerilor actori care s-au remarcat printr-un succes notabil într-un scurtmetraj sau lungmetraj a cărui premieră a avut loc în anul 2017. Lista propunerilor va fi comunicată în curând pe site-ul festivalului, iar premiul în valoare de 1000 de Euro va fi decernat în cadrul TIFF.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare