Închide

Biblioteca publică din cel mai mare cartier al Clujului se redeschide azi după modernizări de jumătate de milion de lei

Uncategorized by Actual de Cluj - feb. 01, 2018 1 1494

Biblioteca publică din cel mai mare cartier al Clujului, Mănăștur, se redeschide azi.

Filiala „Traian Brad” a Bibliotecii Județene „Octavian Goga” se redeschide azi în urma lucrărilor de reabilitare termică. Filiala, ce deservește cel mare cartier al municipiului, își așteaptă vizitatorii cu un spațiu nou destinat studiului și cu spații modernizate destinate copiilor și adolescenților. Programul de azi include, de la ora 13, festivitatea de premiere a celor mai bune publicaţii tipărite în judeţul Cluj anul trecut, în cadrul Anului Editorial Clujean, ajuns la a XI-a ediție. Festivitatea va fi urmată și de o premiere a cititorilor fideli și a voluntarilor filialei.

Modernizarea a costat în total peste 455.000 de lei, bani cu care clădirea a fost reabilitată termic prin înlocuirea ferestrelor de metal cu geamuri termopan iar instalația de încălzire a fost schimbată. În plus pentru reamenajarea secției pentru copii a fost cumpărat mobilier și alte dotări în valoare de peste 86.000 de lei. Cu un drum documentele filialei din Mănăștur ale bibliotecii au fost reorganizate, timp de o lună și jumătate, între 15 decembrie și 31 ianuarie, cu o echipă formată din nu mai puțin de 15 bibliotecari.

Biblioteca Județeană din Cluj s-a deschis în 1921 ca Bibliotecă Populară, ce a funcţionat în cadrul Bibliotecii Universităţii „Regele Ferdinand”.  La 6 septembrie 1949 a fost înfiinţată Biblioteca Municipală, devenită în august 1950, Biblioteca Centrală Regională.  Aceasta devine Biblioteca Municipală Cluj din 3 martie 1968, şi apoi Biblioteca Judeţeană Cluj din 1974.  Din anul 1992 i se atribuie numele poetului Octavian Goga. Filiala din Mănăștur poartă numele unui fost director al bibliotecii, și are în colecții aproape 100.000 de volume.

În prezent, biblioteca are cinci puncte de servicii destinate publicului: Sediul central într-o clădire proprie cu șapte nivele, din anul 2002, Filiala Kogălniceanu (1995), Filiala „Traian Brad” din Mănăștur deschisă în 1978, Zorilor (1990) şi Filiala Bibliosan (1998).

Un comentariu

  1. E foarte trist ca au renovat totul insa trebuiau sa faca o sala de lectura, bibliotecile clujului sunt arhipline mai ales in sesiune nu ai loc, la bcu se sta la coada, sectia din marasti e si ea plina plus ca e departe. nu inteleg de ce nu se gandesc ca manasturul are 100;000 de oameni… nu trebuie decat sa reorganizeze rafturile si sa puna ceva mobilier, nu e imposibil

Scrie un comentariu