Închide

Terenul imprimeriei Ardealul, din zonă imobiliară fierbinte, scos la vânzare pentru 15 milioane de euro, prima licitație a fost azi, fostul director Giurgiu amenință cu plângere penală: ”tot ce fac ei e nelegal”

EconomieTop News by Mihai Prodan - dec. 05, 2019 0 989

Imprimeria Ardealul a fost scoasă la vânzare, pentru 15 milioane de euro, iar directorul acesteia depune plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva administratorului special al firmei, Dragoș Constantinescu, și a administratorului judiciar, Cristian Ghiță. Prima licitație pentru vânzarea terenului și a clădirii, într-o zonă cu considerabil interes imobiliar, a fost programată pe astăzi.

Terenul unde funcționa imprimeria Ardealul, de 15.000 de metri pătrați, a fost scos la vânzare, pentru 15 milioane de euro – mai exact 14,97 milioane, adică în medie 1.000 de euro pe metrul pătrat. Prima licitație a fost programată pentru azi, iar următoarea, dintr-o serie de zece licitații planificate, e în 19 decembrie. Dacă nu se găsesc mușterii, următoarele nouă înfățișări sunt programate pentru anul viitor, din 9 ianuarie până în 14 aprilie. Caietul de sarcini pentru doritori costă nu mai puțin de 10.000 de lei plus TVA. În plus acesta poate fi achiziționat doar de la sediul lichidatorului judiciar, Victrix Capital SPRL, din București. Am sunat la sediul lichidatorului judiciar să întrebăm dacă licitația a avut loc dar secretara nu avea această informație, am trimis o solicitare pe e-mail la care în cel mai bun caz se va răspunde mâine. Vom reveni cu aceste informații.

La sediul imprimeriei bate vântul: spațiile de producție, atât de la parter cât și de la etajul clădirii, au fost sigilate.

 

Între timp, reprezentanții imprimeriei nu se lasă însă și amenință cu plângere penală, care ar urma să fie depusă în aceste zile la Parchet în București. E gata redactată, are 15 pagini iar fostul director Mircia Giurgiu acuză că imprimeria a fost falimentată voit, pentru terenul foarte valoros de sub ea.

”Plângerea penală e făcută, are 15 pagini, zilele acestea o depunem la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București. Tot ce au făcut ei e nelegal”, spune Giurgiu pentru actualdecluj.ro. ”Tot ce fac ei fac nelegal. Anume: faptul că ei nu respectă planul de reorganizare ceea ce trebuie respectat conform legii, de aceea există. În planul de reorganizare nu era prevăzută vânzarea terenului și nici că vor fi concediați oamenii. Au dat afară oamenii, noi am atacat în instanță și am reușit să-i blocăm dar au venit cu alte decizii de preaviz în care noi conform legii, sindicatul, trebuia să semnăm. Dar au pus pe cineva de la Coresi, suntem în fața unui fals. Au avut 90.000 lei pierdere pe lună în mai 2016 și anul trecut am avut profit de 100.000, anul acesta am început cu bine, aveam comenzi și am zis că vreau să ajungem la un milion de lei profit pentru că merge bine, dar m-au dat afară fără motive, și nu au adus nimic de lucru. La fel și la Oradea. Tot ce au făcut a fost premeditat. De când a intrat în insolvență, cu 17 milioane, au ajuns la 37. Facturile neîncasate sunt de 17 milioane de lei”.

Giurgiu spune că va depune plângere și la DNA, dar numai după vânzarea terenului, pentru a putea demonstra și prejudiciul.

  • author photo two

    Mihai Prodan

    Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu