Închide

O spurca și-o numea „martaloagă”, acum îi dă mână liberă să căpușeze primăriile PSD

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - dec. 05, 2019 1 3507

Anca Ciubăncan – foto sus, în mijloc – a fost cocoțată în fruntea organizației municipale a PSD tocmai de către Liviu Alexa, individul care în urmă cu un an o eticheta „martaloagă” și-o batjocorea fără urmă de decență, în publicația pe care o patronează. Ciubăncan insistă să se laude cu un titlu pompos, de „președinte” al Camerei de Comerț Româno-Suedeze, postură din care obișnuiește să organizeze diverse evenimente, unele absolut irelevante pentru publicul larg. Grav este că în loc să consume banii privați ai oamenilor de afaceri suedezi – astfel încât să-și poată justifica prezența și funcția în spațiul clujean – aflăm că Ciubăncan este abonată tot la fonduri publice, mai precis la banii aflați sub pixul primarilor PSD.

A insultat-o grosolan și-a umilit-o. Acum sunt în aceeași echipă, iar articolul jignitor a fost șters 

Într-un articol publicat pe site-ul pe care-l patronează, Alexa îl lua la bani mărunți pe consulul onorific al Suediei, Carl Widell, pentru că girase: „penibilitatea de eveniment organizat de martaloaga Anca Ciubăncan”. În articolul menționat (din 2018), acesteia – în imaginea de sus, în rochie albă, adăpostită sub brațul „afectuos” al lui Alexa  – i se aduceau cele mai grave insulte, jigniri grosolane peste care nicio femeie rațională n-ar avea cum să treacă, în mod firesc. Nu este însă cazul Ancăi Ciubăncan, specimen rar, numai bun de studiat, victimă evidentă a „Sindromului Stockholm”. Ciubăncan a fost prima care a sărit să accepte oferta de a intra cu Alexa în echipă – imediat după ce Viorica Dăncilă l-a pus pe acesta în fruntea PSD Cluj. Drept urmare, din „martaloaga” care organiza evenimente „penibile”, Ciubăncan e fost reînviată de Alexa ca o „profesionistă” care se pricepe să promoveze România și Clujul peste tot (vezi foto jos). Iar articolul în care era denigrată și insultată nu mai există, evident, a fost șters (foto jos). A fost păstrată numai trimiterea spre articol, din pagina de facebook a șefului PSD Cluj, el știe din ce motiv, pentru că noi nu l-am putea suspecta ca fiind din cale afară de prost.

A ieșit la produs, că nu vine degeaba Crăciunul

Dar nu relația dintre Liviu Alexa și Anca Ciubăncan ne preocupă în mod expres, ci artificiile prin care astfel de personaje mișună în spațiul public cu scop vădit de a capușa bugetul statului. Actual de Cluj a intrat în posesia unui contract pe care Anca Ciubăncan – atenție, din postura de șef al organizației municipale a PSD Cluj Napoca – l-a semnat cu Primăria Dej, în speță cu primarul PSD Morar Costan, în beneficiul ei privat. Documentul reflectă obiceiul dubios al politicienilor care „se pricep” să-și rezolve treburile lor private, folosindu-se de „sprijin” din instituții de stat și din fonduri publice. Chiar dacă suma pe care Ciubăncan o înacasează de la primarul Morar este una modestă (1500 de lei), ne putem închipui că în aceeași manieră au cotizat și alte primării conduse de PSD-iști. Și pentru ce? Pentru ca Ciubăncan să organizeze în numele „Camerei de Comerț Româno-Suedeze” un concert de colinde americane – „Christmas Magic”, eveniment privat, unde accesul costă între 40-80 de lei, fără a exista vreo informație cu privire la destinația profitului, în urma vânzării biletelor.

Tocmai calitatea de președinte al Camerei de Comerț Româno-Suedeze o obliga pe Ciubăncan să atragă ea fonduri private pentru a contribui la organizarea unor astfel de concerte/evenimente – pentru că și acesta ar trebui să fie rolul pe care-l are o astfel de structură într-un municipiu de talia Clujului, în niciun caz n-ar trebui să aibă rolul de a căpușa bugetele comunităților locale. Justificarea primarului din Dej, Costan Morar, privind alocarea „ciubucului” de 1500 de lei e nostimă. Edilul a specificat în contract (foto jos), că alocă cei 1500 de lei pentru promovarea „Parcului balnear Toroc” în cadrul evenimentului „Christmas Magic”. Pentru că da, nu-i așa? E absolut logic ca plătitorii de bilete care vor intra în sala Auditorium Maximum pentru a asista la concertul de colinde americane să se așeze să rumege și informații despre beneficiile complexului de băi din Dej.

Nu este prima oară când semnalăm că PSD-iștii aciuați sub umbrela lui Alexa ies la produs bănuți din bugete locale. Este și cazul avocățelului Vladimir Mătușan, individul care s-a dus la o ședință a Consiliului Local din Baciu pentru a rezolva o „speță” a partidului, serviciu pentru care avea pretenția să încaseze de la Primărie 25.000 de lei . Vezi textul mai jos:

Pudelul șefului PSD Cluj, scos la produs. Cu 25.000 de lei a facturat o Primărie pentru nimic

 

Un comentariu

  1. Toti unul si unul in poza.
    A facut-o varza pe Ciubanca, l-a facut penal pe Salatioan, a facut PSD in toate felurile. Pe Mladinoiu il sapa tot timpul, de Mocanu zice multe rele.
    Incet se desfiinteaza partidul in Cluj.

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare