Închide

Surpriza din Guvernul Orban, puncte în plus pentru Cluj. Boc și Tișe nu vor mai avea nicio scuză

ActualitateAdministrațieRecomandarea redacțieiTop News by Cosmina Fernoaga - oct. 26, 2019 0 1731

Nu doar nominalizarea deputatului Adrian Oros pentru funcția de ministru al Agriculturii ar putea aduce unele avantaje Clujului (foto dreapta), ci mai ales nominalizarea lui Marcel Boloș pentru funcția de ministru al Fondurilor Europene (foto stânga). Mai discret în aparițiile sale publice, nu toată lume știe că Marcel Boloș și-a desfășurat activitatea la Cluj, în ultimii ani, fiind directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV), instituție importantă care intermediază fondurile europene destinate proiectelor de infrastructură. Așadar, Boloș e cât se poate de conectat la absolut toată strategia de dezvoltare a administrației Clujului, privind implementarea unor proiecte din fonduri europene, precum centura metropolitană, tren metroplitan, dezvoltarea Aeroportului, dezvoltarea de noi parcuri industriale, spital regional etc. Prezența lui Boloș în Guvern ar putea fi folosită în avantajul administrației clujene, mai cu seamă că Primăria Cluj Napoca și Consiliul Județean Cluj sunt conduse de liberali, respectiv de Emil Boc și de Alin Tișe, oamenii partidului care va intra la guvernare.

Nu mai au nicio scuză

Cu un Guvern prietenos, cu doi miniștri din Cluj, cu un electorat favorabil și într-un climat atât de bogat față de restul țării, Emil Boc și Alin Tișe nu vor mai putea invoca nicio scuză pentru a nu demara proiecte importante de dezvoltare a Clujului. Primarul Boc nu va mai putea să învinovățească Guvernul pentru lipsirea Clujului de sprijn financiar sau de suport administrativ în derularea unor proiecte europene, așa cum a făcut până acum, invinovățindu-i pe PSD-iști. Marcel Boloș este unul dintre funcționarii de frunte ai țării, care a fost extrem de bine angrenat în mecanismul absorbției și chletuirii fondurilor europene, iar oamenii care lucrează în insituțiile administrative ale Clujului îl cunosc foarte bine, fiind optimiști că numiresa sa în fruntea Ministerului Fondurilor Europene va însemna, negreșit, un avantaj pentru Cluj, și pentru Ardeal. Deși a locuit în Oradea,  Marcel Boloș se trage din județul Cluj. Până în 2012 a ocupat diverse pozitii în Primaria Oradea  și în Consiliul Local Oradea, iar din 2012 a ajuns secretar de stat în Ministerul Dezvoltarii Regionale și Turismului. În perioada 2013-2016 a lucrat în Ministerul Transporturilor, mai întai ca director general și apoi ca secretar de stat. Din ianuarie a fost numit director al ADRNV, fiind direct implicat în gestionarea fondurilor europene alocate prin POR. Boloș nu e membru de partid, însă, e extrem de aproiat de liberali, inclusiv de vechii PDL-iști din tabăra lui Emil Boc.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.