Închide

Sub sloganul: „Jurnaliștii se citesc, nu se votează”, a fost lansat Anuarul presei clujene

ActualitateEducaţie by Actual de Cluj - oct. 26, 2019 0 176

Asociația Profesioniștilor din Presa Cluj  (APPC) și-a lansat Anuarul, ediția 2019, publicație care conține cele mai reprezentative articole apărute în ultimul an, în presă. Evenimentul lansării a fost găzduit de Centrul de Cercetare pentru Biodiversitate din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară.  Al 12-lea Anuar al presei clujene este unul dintre cele mai bune apărute până în prezent, prin grija și implicarea conducerii APPC.

„În acest an am avut 39 de texte și 5 pagini dedicate fotoreporterilor cuprinse în 168 de pagini totale ale Anuarului” – a transmis președintele APPC, Remus Florescu, jurnalist la cotidianul Adevărul. El a adăugat că jurnaliștii clujeni se delimitează ferm de specia nouă apărută în spațiul public, cea a „jurnalitului-politician”, moiv pentru care evenimentul lansării s-a și desfășurat sub sloganul „Jurnaliștii se citesc, nu se votează!”

„Anuarul APPC 2019 – una dintre cele mai bune ediții de până acum, este o oglindă care prezintă destul de precis starea presei clujene de astăzi, cu bune și cu rele, mai ales când a apărut o specie nouă de jurnalist la Cluj, jurnalistul-politician, de care ne delimităm ferm. APPC pune umărul de 14 ani la îmbunătățirea calității presei clujene și la creșterea gradului de profesionalism al jurnaliștilor, prin editarea Anuarului, premierea celor mai buni jurnaliști, prin training-urile și evenimentele pe care le organizăm”, a spus Florescu. Anuarul este publicat într-un tiraj de 200 de exemplare și este distribuit gratuit jurnaliștilor, redacțiilor, partenerilor APPC și instituțiilor publice.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu