Închide

Dăncilă, din nou la Cluj? De data aceasta în compania ministrului Daea

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - oct. 26, 2019 0 737

La prima sa vizită oficială la Cluj – din 9 mai – premierul Viorica Dăncilă a fost întâmpinată de mai mulți protestatari care pur și simplu au hărțuit-o, alergând după ea și huiduind-o. Acum, din postura de premier demis, dar mai ales din cea de candidat la președinția României, reprezentanta PSD este din nou așteaptată la Cluj. Dăncilă s-a alăturat campaniei pe care o derulează ministrul interimar al Agriculturii, Petre Daea, în cinstea fermierilor. Mai precis, este vorba despre un eveniment de premiere a fermierilor performanți din agricultura românească, eveniment pliat, de către ministrul Daea, pe activitatea electorală a Vioricăi Dăncilă. De altfel, cei doi au fost primiți de fermieri în mai multe locuri din țară, iar marți, ar urma să ajungă și la Cluj Napoca, întâlnirea fiind programată în sala cinematografului „Florin Piersic”, de la ora 17.00.  Rămâne de văzut dacă Dăncilă va avea forța să-și facă din nou apariția la Cluj.

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a criticat acțiunea electorală a social-democraților, apreciind că este total imoral ca femierii să fie atrași în campania Vioricăi Dăncilă, fără ca aceștia să-și dorească lucrul acesta. „PSD nu se dezminte. Continuă să îi trateze pe angajații statului drept masă de manevră proprie și să îi ducă la manifestațiile de campanie ale candidatului Viorica Dăncilă, contrar dorinței multora dintre ei. Concret, după cum mi-au relatat mai mulți oameni din Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), din Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) și din Direcțiile Agricole Județene (DAJ). Ministerul Agriculturii, condus de ministrul PSD-ist Petre Daea, vrea să transforme un eveniment dedicat premierii fermierilor  într-o întâlnire electorală cu primul fermier al țării, Viorica Dăncilă” – a scris Cioloș pe pagona sa de Facebook. Potrivit liderului PLUS, Direcțiile Agricole Județene ar fi primit sarcina de a face liste nominale cu participanții și de a  asigura prezența unui anumit număr de angajați la aceste întruniri. Cioloș i-a cerut Vioricăi Dăncilă să precizeze ce lege „din țara aceasta îi poate obliga pe niște angajați să meargă la o manifestație contrar voinței lor. Și, mai ales, ce lege îi obligă să facă asta în timpul programului de lucru”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.