Închide

Implică și WhatsApp-ul în strategia politică-administrativă

ActualitateAdministrațiePoliticaTop News by Actual de Cluj - oct. 27, 2019 0 282

Politicienii clujeni sunt tot mai conștienți că vechile metode prin care interacționau și se apropiau de public, de electorat, sunt insuficiente sau chiar ineficiente, motiv pentru care recurg la idei inedite, la metode care să fie în pas cu tehnologia, la soluții prin care să recâștige încredere și să atragă atenție. Deși nu suferea de lipsă de notorietate la Cluj, sondajele poziționându-l în fruntea clasamentului la nivel de încredere, președintele Consiliului Județean, liberalul Alin Tișe, pare să nu doarmă pe-o ureche, conștientizând zicala că: „în politică astăzi ești, mâine nu mai ești”.  Așadar, el încearcă o strategie de rebranduire, mai ales pe acest fond al creșterii interesului în rândul tinerilor pentru fenomenul politic, manifestat în mod expres prin intermediul rețelelor de socializare. În afara clasicelor plimbări prin comunitățile clujene, de întâlniri cu oamenii, de discuții și negocieri cu primarii, Tișe implică, mai nou, în strategia sa electorală și aplicația „WhatsApp”, invitându-i pe toți cei interesați să-l abordeze, direct, cu mesaje. Sub sloganul „Vorbește cu Tișe. Orice schimbare începe cu o discuție”, șeful administrației județene le promite celor care vor intra în grupul de WhatsApp că le va furniza informații despre toate investițiile derulate de instituția pe care o conduce, despre lucrările derulate la drumuri, dar nu numai.

„O comunitate dezvoltată necesită o informare corectă! Salvează numărul 0720-200-202 în agendă, trimite mesajul „Start” pe WhatsApp și de 2 ori pe luna vei afla exact ce facem cu banii tăi” – așa sună invitația lansată de președintele Consiliului Județean. El afirmă că a primit deja foarte multe cereri de înscriere în grup și întrebări cât se poate de aplicate, inclusiv propuneri de proiecte pentru care ar urma să se aloce finanțări.

Rămâne ca noi să verificăm pe parcurs dacă această metodă e doar o stratagemă electorală, sau dacă are vreun efect în transparentizarea unor date/informații la care publicul de rând nu ajunge foarte ușor.

„Am primit deja destule mesaje, și chiar multe propuneri, foarte bune, pe care le vom lua in considerare. Mi se cer detalii despre evoluția lucrărilor pe drumurile județene, despre situația centurii ocolitoare a Clujului, despre lucrări ce țin de competența Companiei de Apă. Am fost întrebat inclusiv despre aglomerarea urbanistică din Florești. Am primit și propuneri, de exemplu pentru promovarea turistică, pentru dezvoltarea unor proiecte ecologice (campanii de împadurire și curățare a traseelor turistice). Continuăm să primim mesaje și mă bucur că această inițiativa a fost bine primită, că functionează”, a comentat Tișe. El a adăugat că va face o prezentare a tuturor propunerilor de proiecte pe care le-a primit, urmând ca în baza unei analize de specialitate să se stabilească care dintre acestea vor putea fi finanțate din bugetul Consiliului Județean Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu