Închide

Strigi la câine, Boc nu te mai amendează

AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iul. 23, 2014 2 331

Primăria a anunțat că va scoate din regulamentul pentru plimbatul câinilor sacțiunea care îi viza pe proprietarii care își cheamă patrupedele pe o tonalitate ridicată. Prevederea a fost scoasă, după cum a explicat edilul Emil Boc pentru că exista potențialitatea unui abuz.

Așa că, a explicat edilul, se va merge în continuare pe conviețuire civilizară și se va miza pe comportamentul echilibrat al proprietarilor de câini. Regulamentul pentru plimbatul câinilor în oraș se va dexbate public, la primărie, la începutul lunii august, mai prezi în 6 august, de la ora 15.00, în Sala de Sticlă.

După aceea forma îmbunătățită va fi supusă atenție Consiliul Local, spre aprobare. În noul regulament nu mai există obligativitatea ca pentru câinii de talie mică să se folosească botniță. In plus, primăria trimite litigiile între vecini pe tema plimbatului câinilor să fie soluționate de instanțe. „Deținătorii de câini care locuiesc în blocuri sau locuințe colective au obligația de a respecta orele de liniște, normele generale de curățenie, igienă și întreținere a spațiului comun – holul, casa scării. Orice litigiu cu privire la încălcarea proprietății comune sau individuale se va soluționa de către instanțele de judecată”, se arată în articul 1, al. 3 al propunerii de regulament.

Ce amenzi poate da primăria. Adio câini pe terase!

FOTO: TRANSILVANIA REPORTER

FOTO: TRANSILVANIA REPORTER

200-400 lei: dacă proprietarii își lasă nesupravegheți câinii pe domeniul public sau privat, indiferent de rasă sau talie, dacă nu sunt purtați cu lesă, repectiv botniță în cazul câinilor de talie mare, dacă în Pădurea Făget, Hoia și Lombului câinii lăsați liberi nu vor purta botniță, excepție făcînd câinii de talie mică, dacă scoți câinele la plimbare fără carnet de sănătate, dacă îți plimbi cîinele pe spațiul verde, cu excepția zonelor special amenajate, dar și în școli, unități sanitare sau de alimentație publică, ștranduri, terase, piețe și terenuri de sport.

 

300-500 lei: dacă nu aduni fecalele după câine, dacă circuli cu câinele cu mijloacele de transport în comun, locuri de joacă sau locuri cu panori care interzic plimbatul câinilor, dacă nu ai câine și te plimbi în locul de plimbat câini sau provoci câinii altora

 

400-600 lei: dacă proprietarii plimbă câini agresivi în zonele special amenajate, dacă proprietarul nu intervine atunci când câinele său devine agresiv, dacă abandonezi câini sau pui, dacă faci adăposturi improvizate sau organizezi lupte de câini

  • author photo two

    Luminiţa Silea

    Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

    Scrie un comentariu