Închide

Statistica: salariile din Cluj cresc în medie cu o sută de euro net într-un an, cele mai mari din țară după București

Economie by Actual de Cluj - nov. 12, 2020 0 462

Salarii în creștere în Cluj, în ciuda pandemiei – în medie cu peste o sută de lei mai mulți în septembrie față de luna anterioară, la peste 6.000 de lei brut, arată Direcția Județeană de Statistică.

Salariile clujenilor continuă să crească în septembrie, arată instituția menționată, care calculează creșterea salariilor brute și nete pe baza datelor declarate de angajatori. Față de luna septembrie a anului trecut, câștigul salarial mediu brut a crescut cu peste șapte sute de lei, adică 150 de euro.

În ce privește câștigul salarial mediu net în Cluj, acesta a fost în luna septembrie de aproape 4.000 de lei, în creștere cu 65 de lei față de luna anterioară și cu 466 de lei față de aceeași lună a anului trecut – adică aproape o sută de euro.
”Față de media pe țară câștigul salarial mediu net din județul Cluj, realizat înluna septembrie 2020, a fost mai mare cu 18,5%, ceea ce clasează județul Clj pe locul 2 după municipiul București”, arată datele Direcției Județene de Statistică.

În județul Cluj figurau în septembrie un număr de 260.000 de salariați, în creștere cu aproape 700 față de august și cu peste 600 față de luna septembrie a anului trecut.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu