Închide

Sponsorul de jucărie

Opinie by Catalin Suciu - feb. 20, 2015 8 1714

Când a preluat Alexandrion Grup echipa de handbal feminin “U” Jolidon, ca într-un basm cu zâne , feți frumoși și cosânzene, publicul clujean a căzut pradă unor iluzii de Liga Campionilor, Oltchim 2 și alte înflorituri. Numai că atunci “U” Jolidon performa, iar astăzi transpiră ca să evite o retrogradare rușinoasă.

“Venim, facem performanță”, suna anunțul minune al multi-miliardarului Nawaf, un atotinvestitor în sportul românesc. Azi e la Cluj, mâine la secția de handbal a Stelei, poimâine la Petrolul, la fotbal, și poate peste 12 luni va sponsoriza un echipaj de iahting pe lacul Herăstrău, cu ambarcațiuni în formă de sticle de băutură. Sau poate mai vine la câteva întâlniri cu suporterii lui “U” și le spune iar că înființează un alt “U” în liga a IV-a la fotbal. Sau poate că-i și sponsorizează, că doar recent naționala Qatarului și-a adus fani din Spania la Mondialul de handbal. 2000 de euro de persoană ca să strige “Qa-tar, Qa-tar”.

Nawaf binecuvântează tot sportul românesc prin investițiile sale, implicit și pe cel clujean. Numai că tot el n-a fost în stare să o țină la echipă pe Mihaela Senocico, plecată la Deva după 13 ani în care-a jucat la Cluj. Senocico a plecat cu restanțe de un an de zile, ba mai mult, a plecat și ca o oarecare, pe ușa din spate. Nici o retragere, nici o mulțumire, nimic. Iar conducerea actualului U Alexandrion, printr-un anume Vlad Vint sau Vinț, un locotenent director detașat nefericit la Cluj, o și pune la punct pe Senocico după ce handbalista și-a permis să-și exprime câteva gânduri. AICI!

Seno, unica Seno, care-a câștigat de una singură zeci, poate sute de meciuri la Cluj, și-a permis să-i dea câteva sfaturi adolescentei Cristina Laslo, coordonatoarea de joc campioană mondială U18.

“Am jucat toți anii aceștia și am făcut-o cu inima în primul rând. Pentru “U” și pentru Cluj. Cristina și celelalte fete .. Eu îmi doresc din suflet să reușească. Ea are un talent incredibil, dar mai are și foarte mult de învățat. Sfatul meu e să stea cu picioarele pe pământ. Are tupeu. Nu am avut eu conflicte cu ea, dar mi se pare că e cu nasul pe sus. Să fie atentă și să și asculte. Și să joace, să rămână să joace, că de asta are nevoie, de meciuri”, a spus Senocico în materialul publicat de actualdelcuj.ro.

Trecând cu vederea peste recunoașterea valorii incontestabile a Cristinei Laslo, pe care chiar Senocico o laudă  spunând că “are un talent incredibil”, Vinț (Vint) consideră o jignire și-un act iresponsabil faptul că Senocico, una dintre handbalistele mari ale României și-a permis să-i dea câteva sfaturi absolut normale unei tinere handbaliste de mare viitor.

Și tot Vint (Vinț) și ai săi erau pe cale s-o piardă pe Laslo recent, pentru că îi dădeau un contract de câteva sute de lei pe lună până când aceasta le-a spus că pleacă dacă nu-i măresc salariul.

“Din punctul nostru de vedere, putem afirma ca suntem mandrii (regretabila greșeală de ortografie îi aparține lui Vint / Vinț) de faptul că avem în  rândurile echipei noastre o sportivă ca și Cristina Laslo, care pe lângă valoarea incontestabilă, are și un caracter deosebit”, a mai transmis Vinț într-un comunicat.
Într-adevăr, Laslo poate reprezenta viitorul handbalului românesc, dar parcă prea repede sunt uitați cei care chiar au făcut ceva pentru el.

Cât despre Vinț/Vint aflăm de pe pagina sa de facebook că este un mare susținător al FCSB (Steaua București) și în același timp îi place să îmblânzească căței. Și se zvonește că printre hobby-urile sale s-ar număra și handbalul.

Vlad Vint simpatizează cu Steaua și adoră să paricipe la competițiile canine

Vlad Vint (Vinț) simpatizează cu Steaua și Boca Juniors și adoră să paricipe la competițiile canine

Vint
50.000 de euro
Este suma pe care Alexandrion o investește la Universitatea Cluj pe an

 • < Articolul precedent

  Articolul urmator >

  author photo two

  Catalin Suciu

  Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

  8 comentarii

  1. „….poate ii sponsorizeaza….” . Asa-i ca e doar o „opinie”, nu? Poate ca si vorbele alea ale lui Senocico sunt la fel, nu? Poate nici nu sunt ale ei, nu ?
   Revenind la subiect, tu stii despre ce vorbesti? Tu stii in ce hal era echipa in vara? Tu stii cate datorii si cate minciuni a „performat” Jolidonul? Ca daca nu, le poti intreba pe Clara Vadineanu, pe Nicoleta Dinca, pe Simona Vintila, pe Mihaela Tivadar sau pe Stefania Florea. Da, astea is niste handbaliste care au jucat la „U”. Si care au plecat din cauza datoriilor. REALE. Nu as fi spus asta probabil, dar tonul din „opinie” ma obliga : DE CE echipa are transferurile blocate? DE CE are Seno datorii „de peste un an”? Ca „sponsorul de jucarie” e doar din iulie la Cluj. Ai intrebat vreodata care au fost conditiile venirii lui la Cluj ? L-ai intrebat pe Vasu, ai intrebat-o pe doamna doamnelor cine trebuia sa plateasca datoriile de pana in vara? Ai facut vreo minima documentare? Nici nu astept vreun raspuns serios, dupa „opinia” asta nici nu e cazul.
   Sa nu uiti insa un lucru :suporterii lui „U” nu au luat NICIODATA vreun ban de la nimeni. Credeam ca stii asta, de cand te tot invarti printre noi.

   • Auzi tupeu pe ”pisat batran”: „De cand te invarti printre noi”. Esti fabulos, dinozaurule. Tu vorbesti de ”peisaj”, care ai aparut de vreo 2-3 ani la club, ti-ai faurit niste povesti imaginare, nu apari in nici o fotografie de arhiva cu galeria si nu a auzit NICI COCOSU’ de tine! Tu vorbesti, ma??? Cine plm esti tu, pana la urma? Ai curajul sa recunosti, daca tot o arzi toata ziua online?!

  2. ma dobitocule de ce scrii la comanda? de ce ai schimbat articolul ? scriai ca cele 2 fete au semnat precontracte cu baia mare. gata ai sters imbecilule. de ce nu scrii cum madam stanciu le-a oferit pe cele 2 la baia mare pt 100000 de euro? de ce nu scrii ca Cristina a refuzat pana la urma? pe 7 septembrie imbecilule a fost intelegerea la 2-3 saptamani dupa ce a venit arabu ca sponsor. Tu crezi ca daca scrii minciuni si tampenii asa de-… scapi?

  3. Felicitari pt. articol d-le Suciu, ati atins niste puncte sensibile de au sarit „tipterii” la gatul dvs. Cred ca ati uitat sau poate nu ati remarcat faptul ca „mujahedinul” este un sponsor foarte pezent si pe schelele din Gruia, unde cred ca cotizeaza mai mult decat pt. echipa de handbal.

  Scrie un comentariu