Închide

Spectacolul ce deschide festivalul național de teatru, produs la Cluj, transmis în direct în cinematografe, dar nu și la Cluj

Cultură by Actual de Cluj - oct. 13, 2015 0 306

Spectacolul care deschide a 25-a ediție a Festivalului Național de Teatru e pusă în scenă de actorii Naționalului Clujean și, în premieră absolută în România, e transmis în direct în cinematografe.

A 25-a ediție a festivalului național de teatru se vede nu doar pe scenele din București unde are loc evenimentul, ci și în afara lor: trei dintre cele mai așteptate spectacole vor fi transmise în direct, e vorba de „Mein kampf” – spectacolul de deschidere, „Steaua fără nume” și „Bizoni – fabula urbană #2”. Acestea vor putea fi urmărite în direct în cinci orașe din România: la Cityplex Constanța, Cinema Trivale Pitești, Cityplex Brașov, Biblioteca Centrală Universitară din Timișoara și la Grand Cinema & More Băneasa din București, dar și în afara țării – în Londra, Viena și Chișinău, la sediile Institutului CUltural Român din Austria și Marea Britanie și în Sala mare a Teatrului Național ‘Mihai Eminescu’ din Chișinău.

Seria de transmisiuni în direct va debuta pe 23 octombrie, la ora 20 cu difuzarea piesei ‘Mein Kampf’ de George Tabori, în regia lui Alexandru Dabija, o producție a Teatrului Național Cluj-Napoca, care va deschide Festivalul Național de Teatru pe scena Teatrului ‘I.L.Caragiale’ din București.

Transmisiunile continuă vineri 30 octombrie la ora 19 cu spectacolul ‘Steaua fără nume’ de Mihail Sebastian, pus în scenă de Victor Ioan Frunză, la Centrul Cultural European pentru UNESCO din Capitală și, în fine, cu „Bizoni – fabulă urbană #2” după Pau Miro, realizat de Radu Afrim la Sibiu cu trupa Teatrului Național ‘Radu Stanca’, ce încheie seria de difuzări în direct a Festivalului Național de Teatru, în seara de 1 noiembrie, de la ora 20.

„Mein Kampf” a avut premiera în 12 octombrie 2014 pe scena Naționalului clujean. Iată cum e prezentată piesa de echipa de producție: „Shlomo Herzl, un evreu bătrân vânzător de cărţi, primeşte în azilul său de noapte un tânăr lipsit de talent, sosit la Viena pentru a studia la Academia de Arte Frumoase. Tânărul este numit Hitler, personaj egocentric şi frust, paranoic şi vanitos, un nazist în devenire. Shlomo ar fi putut să perceapă pericolul care se apropia, dar el nu vede în tânărul Hitler decât un obişnuit semen al lui”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare