Închide

Poetă din Cluj prezintă volum nou la Veneția

Cultură by Actual de Cluj - oct. 13, 2015 0 391

Cunoscuta scriitoare clujeancă Ruxandra Cesereanu își prezintă noul volum la Veneția, într-un eveniment al Institutului Cultural Român.

Întâlnirea cu poeta Ruxandra Cesereanu și traducătorul Giovanni Magliocco are loc sâmbătă în selectul local venețian Bistrot de Venise. În cadrul evenimentului, organizat de Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția e prezentat volumul ‘Venezia dalle vene viola’, de Ruxandra Cesereanu, îngrijit de și cu o introducere de Giovanni Magliocco, postfața de Ilona Manuela Duță, în curs de apariție la editura Aracne.

Întâlnirea cu poeta Ruxandra Cesereanu și cu traducătorul Giovanni Magliocco reprezintă cea de a șaptea organizată de Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, în colaborare cu Bistrot de Venise, după serile de poezie cu alți clujeni – Ion Mureșan (2014) și Marta Petreu (2013) – dar și cu Matei Visniec (2012), Ileana Mălăncioiu (2011), Mircea Dinescu (2010) și Nina Cassian (2009).

Ruxandra Cesereanu (n. 1963) este poetă, scriitoare, eseistă, jurnalistă, critic și istoric literar și cinematografic. Este profesoară la Departamentul de Literatură Comparată al Universității ‘Babeș-Bolyai’ din Cluj-Napoca. A scris numeroase volume de proză și poezie: ‘Zona vie’ (poeme, 1993); ‘Oceanul Schizoidian’ (poeme, 1998, 2006); ‘Kore-Persefona’ (poeme, 2004); ‘Coma’ (poeme, 2008); ‘Purgatoriile’ (proză scurtă, 1997); ‘Tricephalos’ (roman, 2002); ‘Nebulon’ (proză scurtă, 2005); ‘Nașterea dorințelor lichide’ (proză scurtă, 2007); ‘Angelus’ (roman, 2010); ‘California pe Someș’ (poeme, 2014).

Giovanni Magliocco este profesor de limba și literatura română la Universitatea ‘Aldo Moro’ din Bari. Cercetarea sa vizează poezia română modernă și contemporană, proza fantastică și literatura română francofonă. A publicat studii despre opera lui Mihai Eminescu, Lucian Blaga, Mircea Eliade, Paul Păun, Radu Stanca, Panait Istrati, Petru Creția, Ana Blandiana și Ruxandra Cesereanu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu