Închide

SPECIAL Clujeanca Cristina Laslo continuă să uimească lumea handbalului. A luat bronzul la Campionatul Mondial și-a prins echipa ideală a turneului: „Trăiesc un vis!”

SportTop News by Catalin Suciu - iul. 19, 2016 1 887

Coordonatoarea de joc de la „U” Alexandrion s-a întors în țară cu medalia de bronz obținută la Campionatul Mondial din Rusia. E doar una dintre performanțele obținute. În Rusia, Cristina Laslo (20 de ani) a marcat 62 de goluri și a fost declarată cel mai bun centru al competiției, fiind inclusă în echipa ideală a turneului.

A fost campioană la junioare cu echipa națională, iar acum a luat bronzul la tineret. Visul ei continuă: „sper să nu ne oprim aici. Îmi doresc în scurt timp să ajung la echipa de senioare, vreau să-l oblig, glumind puțin, pe selecționer, să mă primeacă la antrenamentele echipei mari”, povestește sportiva pentru actuadecluj.ro.

În 2014, Federația Internațională de Handbal a trecut-o pe lista selectă a celor mai mari speranțe din handbalul mondial.  Sportiva din Cluj a fost golghetera Campionatului European de Junioare disputat în Polonia, apoi a câștigat aurul la mondialul din Macedonia, iar acum un bronz la mondialul din Rusia după o victorie la limită, 26-25 cu Germania, meci în care s-a distrat cu defensiva adversarelor. A înscris 12 goluri, fiind declarată cea mai bună jucătoare de pe teren, contribuind decisiv la medalia de bronz.

Romania

sursa foto: Cristina Laslo/facebook

 

„Trăiesc un vis, sunt extrem de fericită. E o continuitate în această generație și am demonstrat că handbalul românesc e în top. A fost un turneu extrem de dificil, dar cu happy-end. Ne-a învins Danemarca la trei goluri (28-25- n.r.) în semifinale, dar e vorba de campioana mondială și europeană. Apoi am bătut Germania, în finala mică și ne bucurăm foarte mult că ne-am întros acasă cu o medalie. Aceste evoluții îmi dau încredere și pe viitor, mă simt excelent și vreau să continui să progresez.  Îmi doresc să fac pasul la echipa mare. Acum urmează Olimpiada, iar apoi mi-ar plăcea să fac pasul la senioare, cred că sunt pregătită”, e anunțul Cristinei.

Fără știrea părinților

La 12 ani s-a apucat de handbal, în “mare secret”, alături de fratele ei , Alexandru. În casa Cristinei sună telefonul, “fixul”. Mama răspunde. “Alo, da, vă rog!.. “bună ziua, sunt antrenorul de handbal. Azi am avut ședință, v-am așteptat , dar n-ați mai venit”. “Ce antrenor, ce handbal, lăsați-mă domnule în pace, ați greșit numărul”, îi răspunde femeia bărbatului de la celălalt capăt. Pe când să închidă, acesta insistă. “Eu îi antrenez de o lună pe Alex și Cristina, nu sunt copiii dumneavoastră? Ei fac handbal și-am avut ședință astăzi și v-am așteptat”. Uite-așa a început Cristina să joace handbal. În mare secret. Făcea și dansuri, în paralel, și de-asta nu le-a spus nimic părinților. Nici ea și nici Alex. “ Mă amuz și acum când îmi amintesc. Mama a fost surprinsă, nu știa ce se întâmplă. Făceam școală, dansuri, unde să îi mai spunem că ne-am apucat noi de handbal? Așa a aflat, cu ședința, a sunat profesorul să îi întrebe pe părinți de ce n-au fost”, povestea într-un interviu acordat actualdecluj.ro Cristina Laslo (AICI).

handbal6

Din 2011 a ajuns la U Cluj și a fost deseori considerată urmașa  Cristinei Neagu, balonul de aur al handbalului mondial, lidera naționalei de senioare.  Comparația nu îi convine deloc. “E forțată , puțin exagerată, eu sunt Cristina Laslo, am personalitatea mea și joc cu semnătura mea. Eu nu sunt Cristina Neagu. Cariera mi-o fac eu. Până acum am progresat și-o pot face și mai mult, depinde de mine. Eu vreau, am ambiție, mai ales că am fost mereu susținută și de părinți și am și talent, am fost înzestrată. Și-am și dorință să reușesc, să ajung un nume în handbal.”

Selecție cu echipa ideală a Mondialului din Rusia, unde o puteți vedea și pe Cristina Laslo:

 

Un comentariu

  1. Cristina merita convocarea pentru Rio, dar Ryde n-a putut să lase acasă jucătoare ce au contribuit la performanțele recente ale „naționalei”. Toamna aceasta o va aduce pe Laslo în vederile selecționerului, iar „U” Alexandrion va avea cel puțin trei jucătoare în acel lot, chiar dacă, deocamdată, Laura Popa este cea mai stângace stângace. Așteptăm ca munca celor două antrenoare, glorii ale handbalului românesc, Amariei și Huțupan, să dea roade și echipa să se înscrie pe traseul către o cupă europeană. Echipele de baschet ale clubului universitar le vor tine isonul, iar voleiul, se pare, vine din urmă. La Cluj-Napoca, sezonul de sală se anunță incendiar !

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare