Închide

Someșul, amenajat împotriva inundațiilor în Cluj-Napoca, pe 12 milioane de euro

Actual de ClujEconomieRecomandarea redacției by Actual de Cluj - mai 15, 2014 0 431

Încep lucrările de amenajare a Someșului în Cluj-Napoca, anunță azi Administraţia Naţională “Apele Române”. LUcrările costă nu mai puțin de 56,6 milioane de lei (12,5 milioane euro).

90% din această sumă reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial “Mediu” al Uniunii Europene, Domeniul major de intervenţie 1 – Protecţia împotriva inundaţiilor. Restul de 10% constituie finanţare din bugetul de stat.

somes

Proiectul are ca scop reducerea gradului de risc la inundaţii şi diminuarea efectelor negative produse de acestea pe cursul râului Someşul Mic şi pe afluenţii acestuia, văile Becaș și Murători, pe teritoriul administrativ al municipiului Cluj-Napoca şi al comunei Apahida. „Realizarea lucrărilor hidrotehnice propuse prin proiect contribuie la închiderea liniei de apărare împotriva inundaţiilor. Rezultatele obţinute, prin execuţia lucrărilor propuse, vor creşte capacitatea de răspuns a autorităţilor competente în caz de viituri”, spun reprezentanții ABAST, care precizează că lucrările hidrotehnice vor scoate de sub efectul inundaţiilor 1.785 de locuinţe din  Cluj-Napoca şi din localitatea Apahida, 476 de IMM-uri şi 720 hectare de terenuri agricole.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu