Închide

Societatea care a sponsorizat renovarea sediului PDL, favorită pentru modernizarea cinema Dacia

AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iun. 27, 2014 1 2039

Patru ofertanți au depus oferte la licitația de la începutul lunii pentru a da o nouă față cinematografului Dacia. Contractul presupune proiectare și execuție, iar cel mai mic preț a aparțiut unei societăți de casă a primăriei în primul mandat al primarului Emil Boc.

Licitația pentru modernizarea cinematografului Dacia a avut ca termen pentru deschidera ofertelor începutul lunii iunie. Proiectarea a fost estimată la peste 82.000 de lei, iar lucrările de reabilitarea a clădirii situate pe strada Bucegi la alte 3 milioane de lei. Contractul a fost licitat la pachet de către primărie. Criteriul de adjudecare este prețul cel mai scăzut. De contract au fost interesate patru asocieri de firme care au depus și oferte. Este vorba despre: Boemial Invest-Smart Bau Construct, 2 Invest-Civitas Proiectare, Avitech Co, Coniment Impex ((subcontractant Helvconstruct).

cinema

Cel mai mic preț l-a ofertat societatea 2 Invest în asociere cu Civitas Proiectare, peste 2.285.000 lei, din care 60.000 lei este proiectarea. După aceasta, urmează în ordinea ofertei financiare Bemial Invest (peste 2,3 milioane), Conimet Impex (peste 2,6 milioane lei) și Avitech Co (peste 2,7 milioane de lei).

Societatea 2 Invest, dar și Civitas Proiectare fac parte din grupul de firme deținute de Vasile Bercan, fost sectretar în Ministerul Transportului pe vremea PD-ului. 2 Invest era clasificată de presă ca o societare de casă a administrației Boc, aceasta având contracte consistente cu primăria clujenă. Despre 2 Invest presa locală scria că a reabilitat cu ani în urmă sediul Partidului Democrat din Cluj ca sponsorizare. Despre Bercan, media a relatat că deţinea, alături câţiva parteneri, firmele 2 Invest, 4 Invest, Pro Axa Proiectare, Top Construct, SC Rabera, Act Foraj, Proiect Invest.

Civitas Proiectare este o societate înființată în 2012. Societatea are ca acţionar pe Daciana Maria Bercan, care deţine părţi sociale şi la societatea 4 Invest, din grupul de firme a lui Vasile Bercan. În 2013 firma Civitas Proiectare a câștigat contractul de proiectare a bazei sportive pe care primarul a anunțat că vrea să o amenajeze în zona cartodromului.

Primăria a bătut palma cu firma de proiectare pentru 29.000 de lei, la o valoare de 38% din preţul estimat, contractul fiind adjudecat în iunie anul trecut.

Același tandem din grupul de firme a lui Bercam a câştigat, după cum a relatat presa bistrițeană, un contract, la sub jumătate din valoarea estimată, cu primăria din Bistriţa, pentru proiectul de reabilitare a clădirii unde funcţionează serviciul de taxe şi impozite locale. Potrivit presei din Bistriţa, cele două firme asociate au câştigat contractul la aproape 19.000 de lei, acesta fiind estimat de municipalitatea bistriţeană la peste 46.000 de lei.

2 Invest a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de lei, un profit de peste 114.000 lei realizat cu 47 de anagajați. Ca obiect de activitate are lucrări de construcție a căilor ferate.

Boemial a fost înființată în 2009 și este administrată de Bogdan Emil Alexandru. Societatea are ca domeniul de activitate intermedieri în comerțul cu material lemnos și materiale de construcții. Societatea a avut o cifră de afaceri de peste 1 milion de lei și a realizat și un profit de peste 26.000 de lei. Nu a raportat câți angajați are.

Cominet Impex îl are ca director pe Ilarie Sălăgean și este o societate care a câștigat în ultimii ani contracte consistente cu primărie: reabilitarea blocului de locuințe de pe starda Albac, sala de sport de la Colegiul Național George Coșbuc. Societatea a avut în 2013 o cifră de afaceri de peste 1,6 milioane de lei, un profit de aprope 30.000 de lei realizat cu 47 de angajați.

Avitech Co a derulat contracte importante cu ministerele din București. A avut un constrat de peste un milion de euro pentru crearea unui sistem unitar și performant de audiere în fata instațelor a martorilor cu identitate ascunsă, dar și unul, în asociere, de peste 100 de milioane de lei cu Ministerul Educației pentru comectarea la Internet a peste 2400 de școli din mediul rural. În 2013, societatea a avut o cifră de afaceri de peste 117 milioane de lei, a realizat un profit de peste 70.000 de lei și are un număr mediu de salariați de 197. Ca obiect de activitate are comerțul cu ridicata de componente și echipamente electronice și de relecomunicații.

Licitația pentru modernizarea cinematografului Dacia este în faza de evaluare. Președintele comisiei este diretorul tehnic Virgil Poruțiu.

Cinema cu teatru și baluri pentru pensionari

Administrația locală a anunțat deja că vrea să reitroducă cinematograful în circuitul de la Cluj – pentru film, baluri, teatru de cartier și club al pensionarilor.RADEF Româniafilm a predat, în 2009, patru cinematografe către Primăria Cluj-Napoca – Mărăşti, Dacia, Favorit şi Victoria. Cinematograful Mărăşti a fost redeschis pentru public după lucrări care au costat două milioane de lei. În ce priveşte cinematograful Favorit, care funcţiona într-un imobil retrocedat, acesta nu va mai putea fi folosit ca atare. Cinematograful Dacia fusese închiariat din 1996 de o firmă privată, Atriss. Contractul de închiriere a expirat în 2009 iar de atunci Atriss şi Primăria Cluj-Napoca s-au judecat pe dreptul de intrare în imobil. Procesul a fost câştigat în martie 2013 de Primărie.Cinematograful din Mănăştur a fost incendiat de două ori. Autorii nu au fost prinși.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare