Închide

Soarta Clujana se decide anul viitor la Tribunalul Comercial

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - dec. 21, 2017 0 1171

Soarta Clujana se decide anul viitor: singura fabrică deținută de Stat din Cluj ar putea intra în insolvență, ceea ce ar putea salva valoroasele active ale platformei, altfel gata să fie scoase la licitație de ANAF.
Clujana a depus la Tribunalul Comercial cererea pentru deschiderea procedurii insolvenței, cu exprimarea intenției de reorganizare juridicară. Tribunalul a atribuit numărul de dosar 983/1285/2017 și a stabilit ca termen de judecată data de 10 ianuarie. Până atunci, licitația deschisă de ANAF pentru recuperarea datoriilor, ce urma să scoată la vânzare mare parte din platforma industrială a fabricii din piața 1 Mai, a fost suspendată.

Fabrica de pantofi Clujana SA aparține Statului și în 2017: acționar principal e Consiliul Județean Cluj, cu 93,4% din acțiuni. Bilanțul după prima jumătate a anului – pierderi de peste 3,3 milioane de lei, de trei ori mai multe decât în primul semestru al anului trecut, în condițiile în care veniturile au scăzut doar ușor, de la 5 milioane la 4,9 milioane. Cheltuielile, în schimb, au crescut substanțial, de la 6,3 milioane la 8,3. Astfel, datoriile Clujana ajung acum la 14 milioane de lei, dintre care cele mai multe – aproape 5 milioane – sunt la bugetul de stat. Faimoasa fabrică de pantofi ce angaja mii de persoane în vremurile sale de glorie are acum puțin peste 300 de angajați și face acum 90% din producție în regim lohn, adică oferă doar forța de muncă pentru alți clienți ce vor vinde apoi pantofii sub marcă proprie. Are însă și puțină producție sub marcă proprie, pe care o vinde în cele două magazine ale sale.

 

CLUJ-Raport Curent 21.12.2017 Ref Stadiu Dosar by actualdecluj on Scribd

Citește și:

Ultima fabrică deținută de stat din Cluj vrea insolvența, ca să nu dea faliment, contestă decizia ANAF care-i vinde terenurile și clădirile

Cum vor să salveze Clujana

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Tags

    Articole similare