Închide

Cum vor să salveze Clujana

ActualitateAdministrație dec. 19, 2017 1 2105

Situația companiei Clujana nu s-a îmbunătățit, dimpotrivă, a recunoscut liderul administraței județene, Alin Tișe. El a informat că după ce s-a constituit noul Consiliu de Administrație, s-a optat pentru deschiderea procedurii de insolvență prin reorganizare. ”În felul acesta se pooate împiedica executarea silită”, a explicat Tișe în ședința Consiliulului Județean de astăzi.

Procedura de reorganizare implică în primul rând  vânzarea activelor pe care Clujana le deține. Pentru salvarea locurilor de muncă, s-ar putea transforma chiar Consiliul Județean într-un cumpărător, a precizat Tișe: ”Noi, dacă ne dorim să ajutăm, trebuie să vedem în ce formulă putem cumpăra aceste active. Cu banii pe care îi vom plăti, noua conducere a Clujana va putea să achite o bună parte din datoriile istorice pe care le are. Vă reamintesc că s-a mai propus o dată vânzarea activelor Clujana prin procedură de licitație, însă, nu toată lumea a fost de acord, ca atare am renunțat. Acum, însă, este nevoie să ne implicăm, iar o soluție ar fi să le cumpărăm noi bunurile, în speranța că vom reuși să salvăm locurile de muncă”.

Procedura de reorganizare a companiei Clujana presupune și o relocare a activității fabricii de încălțăminte. Liderul administrației județene a subliniat că există ca variantă una dintre noile hale din parcul industrial Tetatorm: ”Am vorbit cu directorul Tetarom, se fac pregtăriri, și sper că vom putea muta fabrica într-una din aceste hale. Noua conducere a fabricii Clujana trebuie să vină cu un plan de măsuri concrete pentru redresarea fabricii, iar cel mai impotant aspect este să menținem, dacă este posibil, toate locurile de muncă”.

În prezent, compania Clujana are peste 300 de angajați. Acționarul principal al companiei este Consiliul Județean Cluj.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu