Închide

Situație ”extrem de îngrijorătoare” pe unul dintre șantierele autostrăzii Transilvania: ”vom avea un șantier complet părăsit și companii autohtone în pragul falimentului”

EconomieTop News by Actual de Cluj - oct. 27, 2020 0 577

Situație ”extrem de îngrijorătoare” pe unul dintre șantierele autostrăzii Transilvania, constată asociația care monitorizează lucrările.

E vorba de tronsonul aflat între Chețani și Câmpia Turzii. ”Constructorul Straco este cvasi-inexistent, iar subcontractorii neplătiți au plecat sau sunt pe cale să o facă”, constată asociația Pro Infrastructra. ”După deschiderea nodului rutier de la Chețani, cei de la Straco au dispărut aproape în totalitate din șantier, iar subcontractorul pe partea de structuri Baxcom nu a fost plătit pentru lucrările executate și a părăsit lucrarea”.

Asociația a constatat că în prezent doar subcontractorul pe partea de terasamente, Marcotim, mai muncește pe șantier, ”însă în lipsa plăților și a aprovizionării cu materiale din partea Straco, în scurt timp va intra în incapacitate de a asigura consumabilele în șantier și de a plăti salarii sau taxe”. Firma a finalizat până la cinci kilometri de terasamente ce ar putea fi protejatecu asfaltsau rigole, dar ”în lipsa unei minime implicări din partea Antreprenorului aceste terasamente vor suferi degradări peste iarnă”, constată Pro Infrastructura, care cere Companiei Naționale de Autostrăzi (CNAIR) să mobilizeze de urgență antreprenorul acestei lucrări și să introducă posibilitatea plății directe a subcontractorilor ”care duc greul șantierului”. ”În caz contrar, în câteva săptămâni vom avea un șantier complet părăsit și companii autohtone în pragul falimentului”, avertizează asociația.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare