Închide

A crescut apetitul pentru cumpărarea de case în vreme de pandemie, cu 125% față de începutul anului, cu jumătate față de anul trecut

Economie by Actual de Cluj - oct. 27, 2020 0 485

O cunoscută franciză imobiliară din Cluj constată că a crescut apetitul cumpărătorilor pentru achiziția de case, cu până la 50%, în vremea pandemiei.

Creșterea de 50% a fost constatată în trimestrul 3 al acestui an față de aceeași perioadă a anului trecut. ”Noul context social determinat de criza Covid-19 a adus modificări în ceea ce priveşte interesul locativ al românilor. Astfel, în ultimele luni a crescut considerabil cererea pentru achiziţia de case, cu peste 50% în T3 2020 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent”, arată analiza Re/Max.

E vorba mai exact de o creștere cu 54,3% față de anul trecut și cu 125% față de lunile anterioare, în iunie-septembrie față de primele trei luni ale acesti an. ”Starea de urgenţă, respectiv izolarea socială, a reprezentat factorul declanşator al acestor schimbări, iar potrivit informaţiilor noastre tendinţa se va menţine. Având în vedere evoluţia pandemiei şi ameninţarea unei noi situaţii de lockdown, dar şi accesul facil la creditare, considerăm că cererea pentru case atât urbane, cât şi limitrofe marilor oraşe, va fi în creştere şi în perioada următoare”, a declarat Răzvan Cuc, preşedinte Re/Max România.

Cele mai multe cereri s-au înregistrat în oraşele mari ale ţării – Bucureşti, Cluj şi Braşov.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu