Închide

Sezon de căutat job: târg cu locuri de muncă și „stand de demisii”

EconomieTop News by Actual de Cluj - feb. 09, 2017 0 873

Companii cu activitate în industrie, centre de servicii, retaileri și restaurante, companii din mediul bancar, Telecom sau Energie au nevoie de angajați. Cei aflați în căutare de loc de muncă la Cluj pot să analizeze ofertele la un târg de job-uri care are loc timp de patru zile, luna viitoare. E împărțit în două secțiuni: un târg generalist și unul dedicat sectorului IT, unde, în total, sunt așteptați aproximativ 100 de angajatori. Organizatorii de la Târgul de Cariere (TdC) lansează și o noutate, pe care ei au botezat-o „standul de demisii”.

Standul de Demisii ar trebui să fie locul unde candidații să decidă dacă e momentul să își schimbe locul de muncă. Sau cel puțin așa explică inițiatorii ideii. Mai precis, în cadrul târgului, candidații vor discuta cu specialiști în recrutare și cu psihologi despre situația actuală de la jobul lor și vor putea lua o decizie informată privind viața lor profesională. Cei care iau în considerare o schimbare în carieră vor discuta cu consultanți specializați despre procedurile legale pe care trebuie să le respecte în cazul unei demisii, precum și despre posibilități de luat în calcul pentru construirea următorilor pași în carieră. Candidații care vor decide să-și schimbe jobul pot aplica pe loc la posturile disponibile în cadrul companiilor participante la TdC. „Decizia de a pleca sau de a rămâne la un loc de muncă nu e întotdeauna ușoară. Aici intervine expertul, care discută cu candidatul despre ce merge bine și ce merge rău la job, caută împreună soluții, iar la final candidatul are o privire de ansamblu și poate lua o decizie”, spune Corina Brândușan, PR Managerul Târgului de Cariere.

Pe lângă joburile prezentate la standurile angajatorilor, candidații pot opta direct la eveniment pentru internship-uri, roluri de voluntariat, burse de studii sau cursuri și ateliere profesionale specializate.

Înscrierile pentru angajatori, în toi la TdC

Peste 200 de companii de la nivel local, național și internațional sunt așteptate să recruteze la Târgul de Cariere. Angajatorii pot organiza seminarii și competiții-fulger în diverse domenii de activitate, în cadrul cărora îi pot testa pe loc pe cei mai buni candidați. La Cluj vor fi aproximativ 100 de angajatori, spun organizatorii. Printre aceștia se numără nume ca Bombardier, Lidl, Bosch, EOn, Yardi, De’Longhi, Sykes sau Banca Transilvania.

Sezonul de primăvară la Târgul de Cariere va avea loc în 7 orașe: Cluj-Napoca, Iași, Chișinău, Brașov, Sibiu, Oradea și Târgu-Mureș. Din cele 9 ediții de primăvară, două ediții vor fi dedicate exclusiv domeniului IT, la Cluj și Iași.

Program de târguri:

7-8 martie – Cluj Global

9-10 martie – Cluj IT

16 martie – Târgu-Mureș

18 martie – Oradea

21-22 martie – Iași Global

23-24 martie – Iași IT

29-30 martie – Sibiu

4-5 aprilie – Chișinău

12-13 aprilie – Brașov

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare