Închide

Se mai face o licitație pentru cumpărarea de autobuze electrice. Prima s-a anulat

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iul. 30, 2016 0 1020

O singură ofertă a primit primăria la licitația lansată în 6 mai pe proiectul cu fonduri elvețiene derulat de primăriei. Aceasta a venit de la asocierea Astra Bus-Astra Vagoane Călători Arad și, în urma evaluării, a fost declarată ca neconformă iar în 28 iulie licitația a fost anulată.

Potrivit reprezentanților primăriei, procedura de licitație se va relua. Clujul urma să fie primul oraș din țară care să aibă propriile autobuze electrice în circulație, după cum declarau oficialii Companiei Locale de Transport.

Administrația a optat la licitația lansată în luna mai 2016 pentru o procedură electronică. La aceasta s-au înscris mai multe firme – Anadolu Automobil Rom, Astra Vagoane Călători, Revocim Oil, Solaris Bus&Coach – însă doar una singură a depus și ofertă, Astra Vagoane Călători în asociere cu Astra Bus.

Primăria a scos la licitație un acord cadru pe 3 ani pentru cumpărarea unui număr maxim de 30 de autobuze electrice estimate la peste 71 de milioane lei. Cantitatea acordului cadru era de 1 bucată iar cea maximă de 30 de bucăți. Contractele subsecvente urmau să fie atribuite anual, valoarea celui mai mare contract subsecvent fiind de peste 23,7 milioane lei, echivalentul a zece bucăți autobuze electrice. Prețul cuprindea și instruirea personalului Companiei Locale de Transport pentru a folosi noua tehnologie eco.

Cine vrea să aducă autobuze electrice în Cluj

Se pregătește era eco în transportul public cu licitație pentru cumpărarea de autobuze electrice

Vin banii elvețieni și pentru autobuzele electrice. Din păcate noua tehnologie nu va ieftini biletele de călătorie

Ce se întâmplă cu ecoautobuzele? Speranțe la licitație în vară

Fiind vorba despre o licitație electronică, pe SEAP, în secțiunea participare s-au încris firmele: Anadolu Automobil Rom, Astra Vagoane Călători, Revocim Oil, Solaris Bus&Coach. În secțiunea evaluare, în termenul limită, s-a înscris doar oferta asocierii Astra Vagoane Călători cu Astra Bus care au depus și la primărie o scrisoare de garanție bancară pentru licitație.

Ctiteriul de evaluare a ofertelor stabilit în caietul de sarcini viza cea mai avantajoasă din punct de vedere economic în funcție de câteva condiții: prețul ofertei (40 puncte), perioada de garanție (14 puncte), raportul masă utilă/masă totală (12 puncte), capacitatea de transport calculată la 8 călători/mp (12 puncte), consum specific de energie electrică (12 puncte), durata de viață a bateriei (10 puncte). În prezent, comisia de licitația analizează oferta.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.