Închide

Cine vrea să aducă autobuze electrice în Cluj

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iul. 05, 2016 0 1289

Asocierea Astra Vagoane Calatori cu Astra Bus au depus ofertă la licitația on-line lansată de primăria clujeană. Primăria intenționează să încheie în urma procedurii un acord cadru pe 3 ani pentru cumpărarea unui număr maxim de 30 de autobuze electrice estimate la peste 71 de milioane lei. 

Cantitatea acordului cadru este de 1 bucată iar cea maximă de 30 de bucăți. Contractele subsecvente vor fi atribuite anual, valoarea celui mai mare contract subsecvent fiind de peste 23,7 milioane lei, echivalentul a zece bucăți autobuze electrice. Prețul cuprinde și instruirea personalului Companiei Locale de Transport pentru a folosi noua tehnologie eco.

Fiind vorba despre o licitație electronică, pe SEAP, în secțiunea participare s-au încris firmele: Anadolu Automobil Rom, Astra Vagoane Călători, Revocim Oil, Solaris Bus&Coach. În secțiunea evaluare, în termenul limită, s-a înscris doar oferta asocierii Astra Vagoane Călători cu Astra Bus care au depus și la primărie o scrisoare de garanție bancară pentru licitație.

Comisia de licitație este condusă de directorul tehnic al primăriei, Virgil Poruțiu.

Întreg acordul cadru pentru cumpărarea numătul maxim de 30 de autobuze electrice este estimat la peste 71 de milioane lei și va fi evaluată oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic în funcție de câteva criterii: prețul ofertei (40 puncte), perioada de garanție (14 puncte), raportul masă utilă/masă totală (12 puncte), capacitatea de transport calculată la 8 călători/mp (12 puncte), consum specific de energie electrică (12 puncte), durata de viață a bateriei (10 puncte). În prezent, comisia de licitația analizează oferta.

Compania de Transport și primăria au pregătit deja intrarea autobuzelor electrice în oraș și au lansat o serie de licitații pentru amenajarea unor stații de încărcare a viitoarelor autobuze electrice.

Se pregătește era eco în transportul public cu licitație pentru cumpărarea de autobuze electrice

Vin banii elvețieni și pentru autobuzele electrice. Din păcate noua tehnologie nu va ieftini biletele de călătorie

Ce se întâmplă cu ecoautobuzele? Speranțe la licitație în vară

Achiziția de autobuze electrice s-a pregătit în cadrul unui program cu finanțare elevețiană, fonduri din care oficialii primăriei anunțau că vor achiziționa circa 10 autobuze electrice. Ulterior, s-a mers pe varianta de maxim 30 de mijloace de transport în comun.

Ce avantaje vor aduce clujenilor autobuzele electrice din proiectul cu bani elvețieni

autobuze 2

 

autobuze

sursa: primariaclujnapoca.ro

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.