Închide

Se licitează marile proiecte de aproape 10 milioane de euro pentru transformarea centrului

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - nov. 26, 2018 0 762

Două licitații au fost lansate deja de Primărie pentru contractarea serviciilor de proiectare și execuție în cazul proiectelor de transformare a pieței Lucian Blaga dar și a străzii Ferdinand, plus piața din fața Prefecturii.

Pentru una dintre licitații, cea de transformare a pieței Blaga, estimată la peste 21,5 milioane lei, au depus oferte deja patru asocieri și procedura este în faza de evaluare tehnică a ofertelor. Cealaltă licitație pentru modernizarea străzii Regele Ferdinand și a zonelor adiacente este estimată la peste 15,3 milioane lei și are ca dată limită pentru depunerea ofertelor data de 10 ianuarie 2019. Pentru ambele proiecte, Primăria a depus cereri de finanțare din bani europeni.

La licitația de proiectare și execuție pentru lucrările de îmbunătățire a spațiului pietonal  și crearea de piste de biciclete în zona Piața Lucian Blaga, primul tronson din Republicii, Napoca, Petru Maior, Emil Isac, s-au depus deja patru oferte. Contractul este estimat la peste 21,5 milioane lei.

De contract este interesată, printre altele, asocierea ARL (Strabag) cu Planwerk, cei care s-au ocupat și de lucrările de modenrizare din Piața Unirii pentru Primărie.

De altfel, cei de la Planwerk s-au ocupat și de documentația de urbanism pentru proiectul de modernizare a zonei Pieței Lucian Blaga.

De contract mai sunt interesate asocierile Flash Lighting cu Struct Quality și Ro-Verde,  Diferit cu Starcom Exim și Consorizio Stabile cu Diluca Project.

Licitația este în faza de evaluare tehnică a ofertelor.

Licitația pentru lucrările de proiectare și execuție pentru transformarea zonei Regele Ferdinand -E. Zola, S. Pușcariu, Tipografiei și a scuarului CEC din fața Prefecturii și a creșterii spațiului pietonal este evaluată la peste 15,3 milioane lei și are ca dată limită de depunere a ofertelor ziua de 10 ianuarie.

Vezi și:

FOTO / VIDEO Proiect în Clujul maşinilor: mai mult spaţiu pentru pietoni şi biciclişti în Piaţa Lucian Blaga

Cum vor arăta patru străzi din centru. Primăria prezintă public proiectul și face dezbatere la Casino

Noi spații pentru pietoni în centrul înțesat de mașini al Clujului. Arhitecții pregătesc traseu de plimbat între Piaţa Muzeului şi piaţeta de la Prefectură

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.