Închide

Ministrul Sănătății le răspunde reprezentanților Județului, care fac campanie pe tema Spitalului Regional. „Am întâmpinat foarte mari dificultăţi în relaţia cu CJ Cluj”

ActualitateSinteză știri naționaleTop News by Actual de Cluj - nov. 26, 2018 0 398

 

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, le-a răspuns luni reprezentanţilor Consiliul Judeţean Cluj, în legătură cu construirea din fondurile proprii a unui spital regional, insistând că acest proiect va fi făcut de către Guvernul României, scrie Agerpres.ro. Totodată, aceasta a contrazis-o pe Corina Creţu în ceea ce priveşte posibilitatea suplimentării fondurilor pentru aceste unităţi spitaliceşti regionale. Sorina Pintea a afirmat că au fost „foarte mari dificultăţi” în relaţia cu CJ Cluj și le-a cerut celor de la Consiliul Judeţean Cluj să se ocupe, în schimb, de spitalul de pediatrie pe care îl au în subordine, despre care spune că are „referinţe nu tocmai plăcute”.

Actualdecluj.ro a relatat despre recenta „campanie” a politicienilor locali:

 

Au îngropat Spitalul Regional de Urgență și se trezesc acum, în prag de campanie electorală, că vor să-l construiască ei

„Spitalul regional Cluj-Napoca se va face de către Guvernul României, cu atragerea de fonduri europene. Am înţeles că sunt nişte discuţii în spaţiul public. Consiliul Judeţean Cluj cred că ar trebui să se ocupe de Spitalul de pediatrie, pentru că am nişte referinţe nu tocmai plăcute despre ceea ce se întâmplă acolo din punct de vedere al structurii”, a declarat ministrul Sănătăţii, în cadrul unei vizite la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa.

Ministrul s-a arătat surprins de intenţia anunţată de reprezentanţii CJ Cluj de a construi singuri spitalul regional şi a dat asigurări că luna viitoare vor fi depuse la Bruxelles cererile de finanţare atât pentru spitalul din Cluj-Napoca, cât şi pentru cele din Iaşi şi Craiova.

„Eu am rămas foarte surprinsă de ceea ce au spus cei de la Consiliul Judeţean, pentru că, în momentul în care am preluat portofoliul Sănătăţii, în luna februarie, Clujul nu avea definit un teren, mai era nevoie de încă o bucată de teren, trebuia extins PUZ-ul şi am întâmpinat foarte mari dificultăţi în relaţia cu CJ Cluj. Lucrurile s-au rezolvat între timp, studiul de fezabilitate pentru spital este gata. În decembrie, vor fi depuse la Bruxelles cererile de finanţare pentru cele trei spitale regionale – Iaşi, Cluj şi Craiova, dar să nu uităm că este nevoie de o cofinanţare din partea statului român”, a spus Pintea.

Sorina Pintea a ţinut să-i dea o replică şi comisarului european Corina Creţu, în legătură cu posibilitatea suplimentării fondurilor europene pentru spitalele regionale, spunând că deja s-a primit un răspuns negativ în acest sens în luna septembrie.

Citește știrea integrală AICI

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare