Închide

Se face ordine cu parcările din centrul Clujului: se dublează tarifele orare și nu se mai dau abonamente

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - oct. 26, 2016 0 1970

Administrația locală își va asuma, începând cu 2017, majorarea tarifelor de parcare orară în centrul orașului. De asemenea, tot de la anul nu va mai elibera abonamente de parcare pe 25 de artere din zona 0 a orașului, excepție facând cele pentru riverani (maxim două abonamente/unitate locativă).

Propunerea primăriei este ca tarifele orare de parcare aplicate în prezent în zona centrală a orașului să se dubleze. Inclusiv cele de plată prin sms. De asemenea, în zona centrală a Clujului, nu se vor mai elibera abonamente de parcare, exceptând cele pentru riverani. Aceștia din urmă pot obține maxim două abonamente de parcare pe unitate locativă.

Potrivit intenției primăriei, o oră de parcare în zona I a orașului/2 ore în zona II va fi taxată cu 4 lei, în loc de 2 lei cât este tariful în prezent. Se introduce și un tarif de parcare pentru 30 de minute care va fi taxat cu 2 lei.

sursa: primariaclujnapoca.ro

sursa: primariaclujnapoca.ro

Măsura a mai fost discutată o dată în 2016 de către Consiliul Local, însă primarul Emil Boc și consileirii săi au refuzat să și-o asume, mai ales că urmau alegerile locale din 5 iunie.

AICI DETALII:

Măsura e bună, votul imediat pentru aplicare e…RĂU. Parcăm și în 2016, pe bani mărunți, în buricul târgului

Creșterea tarifelor de parcare din zona centrală a orașului este o soluție gândită și recomandată de specialiști primăriei pentru a degreva centrului istoric al orașului de mașini.

Noile tarife de parcare urmează să fie asumate de Consiliul Local odată cu stabilirea nivelului pentru valorile impozabile, impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2017. Potrivit oficialilor primăriei aceste taxe vor rămâne la nivelul celor din 2016. Excepție fac impozitele care se vor impune proprietarilor de clădiri monument neîntreținute și aflate în centrul orașului. Pentru aceștia va fi aplicat, în tranșe, un impozit majorat de până la 500%.

Deocamdată proiectul privind taxele și impozitele locale este în dezbatre publică până în 11 noiembrie, după care va intra pe masa Consiliul Local pentru votul care le va face lege locală.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.