Închide

Primăria și-a asumat să demoleze circa 5% din garajele din oraș

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - oct. 26, 2016 2 781

Peste 470 de garaje (mai precis, 367 de garaje si 81 de locuri de parcare existente) din cartierele Mănăștur, Mărăști și Gheorgheni vor dispărea treptat, în următorii ani, după ce primăria se va apuca că construiască parcări de cartier – 5 la număr – pe amplasamentul acestora. Până acum, administrația a mai demolat alte peste 200 de garaje aflate tot pe amplasamentul parcărilor supraterane pe care deja le-a edificat în cartiere. Alte 60 vor mai dispărea de pe amplasamentul viitoarei parcări Primăverii-Aleea Gârbău.

La ședința ordinară a Consiliului Local de miercuri, oficialii primăriei au anunțat că 471 de garaje (adică, de fapt, 367 de garaje si 81 de locuri de parcare existente) vor dispărea din cartierele Mărăști, Mănăștur și Gheorgheni pe măsură de administrația locală va pune în operă proiectele unor parcări supraterane pe străzile Azuga, Trotușului, Primăverii, Băița sau Mogoșoaia, pe cinci amplasamente pentru care a reușit să rezolve probleme juridice legate de terenuri.

AICI DETALII:

Cinci noi parkinguri pentru Cluj în cartiere

În locul celor aproape 400 de garaje vor fi amenajare, potrivit estimărilor primăriei (cifrele reale vor veni în momentul finalizării studiilor urbanistice și proiectelor), circa 1500-2000 de locuri de parcare.

Construcția de parkinguri de cartier merge mână în mână cu un alt plan măreț al primăriei, de a demola garajele din oraș. Oficialii instituției au anunțat că grajele de cartier vor fi demolate treptat, pe măsură ce primăria va găsi amplasamente compacte ocupate de acestea unde va construi parkinguri.

Până acum, administrația Boc a refuzat să-și asume o politică coorentă și să demoleze, așa cum s-a întâmplat în alte orașe din țară, toate garajele și să le înlocuiască cu parcări, spații verzi, etc. Ca să nu învrăjbească clujenii, mai ales că în oraș există peste 10.000 de garaje, din care primăria mai și încasează venituri consistente la bugetul local.

Totuși, anul acesta, odată cu FaceBOC, primarul a sfătuit oamenii din oraș să nu investească în garaje pentru că, treptat, primăria le va demola.

Administrația locală a mai demolat peste 200 de garaje de cartier de pe amplasamnetul parkingurilor pe care deja le-a construit. Peste 100 de garaje (60 legale) s-au demolat în Gherogheni pentru a face loc parkingului Băișoara (317 locuri parcare), alte peste 90 (plus 38 de parcări ilegale) s-au demolat în cartierul Mărăști pentru parkingul Fabricii (310 locuri) sau alte 26 în Mănăștur pentru parkingul Mehedinți (126 locuri). Încă 60 de garaje urmează să se demoleze tot în Mănăștur, aceastea fiind pe amplasamentul viitorului parking cu 410 locuri pe care primăria vrea să-l edifice pe strada Primăverii-Aleea Gârbău.

Noua politică a primăriei: garajele din Cluj se vor demola când vor exista amplasamente libere de sarcini unde să se facă parkinguri

FaceBOC. Despre piața garajelor de cartier. Primarul: “Eu nu aș face o investiție pe termen mediu sau lung într-un garaj în oraș”

 

 

2 comentarii

  1. e absurd. asa nu vor disparea garajele nici intr-o mie de ani.
    cum adica din 100 daramate 60 erau legale. deci 40 erau ilegale????
    de ce nu se demoleaza ACUM cele ilegale???

  2. De ce in Romania, nu se pot face garaje ca si-n occident, Belgia, Germania etc ?
    Sa fie un model standard pe care sa le construiasca primaria iar noi sa le putem cumpara. cu cf.
    Ar castiga si primaria si Clujul.

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.