Închide

Șantierul pentru pietonala de la kilometru 0, în linie dreaptă. Parcarea cu barieră rămâne pe loc

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - feb. 08, 2016 1 725

În lipsa unor contestații, primăria a semnat în 5 februarie contractul pentru extinderea zonei pietonale în Piața Unirii și pentru reamenajarea laturilor cu trafic. De șantier se va ocupa Antrepriza de Reparații și Lucrări Cluj, din grupul Strabag, valoarea lucrărilor fiind de peste 7,9 milioane de lei.

Piața Unirii din Cluj va fi reamanajată, concomitent cu extinderea zonei pietonale pe latura de vest. Șantierul se va instala în centrul orașului cel mai probabil din această primăvară.

Șantier nou în centrul Clujului. O bucată din Piața Unirii devine pietonală anul acesta. Cum va arăta

Parcarea cu barieră din Piața Unirii se va păstra, după cum explică proiectanții de la Planwerk, cei care s-au ocupat de readaptarea proiectului zonei pietonale din Unirii, pe care tot aceștia l-au câștigat în urma  unui concurs de soluții în 2006. Repectivul spațiu de parcare nu face parte din proiectul de reamenajarea a pieței, spun aceștia, doar partea legată de intrare/ieșire va fi readaptată. Traficul din această parcare va fi redirecționat pe B-dul 21 Decembrie, după pietonalizarea laturii de vest a pieței.

Deși în proiectul inițial de reamenajare a pieței Unirii, parcarea cu bariereră nu figura, aceasta va rămâne, având în vedere că în zona centrală sunt locuri de parcare insuficiente.

În proiectul zonei pietonale Unirii-Eroilor, în locul parcării apărea o zonă peietonală generoasă, unde urmau să se relocheze stațiile de autobuz de pe strada Memorandumului.

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Un comentariu

  1. Vă rog să scrieți în limba română, căci pasajul :„în locul parcări apărea o zonă pietonală generoase” este o bătaie de joc la adresa cititorilor. Am vrea să se și semneze „jurnalistul”respectiv, să-l felicităm personal.

Scrie un comentariu

Articole similare