Închide

Câți clujeni vor vota o femeie la Primăria Cluj Napoca? Cine e cap de listă pentru Consiliul Județean

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - feb. 08, 2016 3 539

Reprezentanții PSD estimează că vor obține un procent de 30% din voturile exprimate la nivelul județului Cluj, în cadrul alegerilor locale din luna iunie. Mai exact, se așteaptă ca pe municipiul Cluj Napoca să obțină 10 mandate de consilieri, plus mandatul de primar pentru Aurelia Cristea, în timp ce la Consiliul Județean sunt estimate minim 14 mandate de consilieri, cap de listă pentru poziția de președinte al instituției fiind actualul deputat Cornel Itu.

PSD promite că pe listele de aleși locali se vor regăsi și persoane care până în prezent nu au mai avut contact cu zona politică. În acest moment se fac demersuri pentru cooptarea unor astfel de oameni, tineri care au activtat în societatea civilă, cadre universitare etc. „Toți cei care au propuneri de proiecte pentru dezvoltarea Clujului vor fi invitatați să le prezinte și să ni se alăture”, a comentat liderul PSD Cluj, Remus Lăpușan. În perioada următoare ar urma să fie lansată o listă completă cu reprezentanții PSD pentru alegerile locale, iar aceasta va cuprinde obiligatoriu și numele unor persoane care n-au mai făcut politică, până în prezent, a dat asigurări Lăpușan. PSD Cluj mizează că UNPR o va susține pe Aurelia Cristea pentru Primăria Cluj Napoca. Lăpușan a precizat că sunt deschiși pentru discuții și cu alte partide politice de stânga, pentru o colaborare în acest sens.

Ce spun principalii candidați ?

Deputatul Aurelia Cristea (foto jos) a precizat că se așteaptă să fie votată pentru funcția de primar în primul rând pentru că se consideră un om onest: „Nu mă aștept să fiu votată pentru că sunt femeie. Mă aștept ca oamenii din Cluj Napoca să mă voteze pentru că sunt un om onest, în primul rând, pentru că vreau și pentru că pot să îmi asum responsabilitatea unui proiect de viitor pentru orașul nostru. Vreau să fac un management administrativ performant, am experiență în sensul acesta și îmi doresc să le dau siguranță clujenilor că banul public e gestionat cu multă transparență, în beneficiul comunității”. Cristea a mai spus că în perioada următoare își va definitiva programul de guvernare locală cu care va ieși în fața alegătorilor din municipiul Cluj Napoca.

12714389_941836232518429_683470117_n

Deputatul Cornel Itu (foto jos), care își dorește să preia conducerea Consiliului Județean, a afirmat că se așteaptă să obțină un scor favorabil în tot județul, mai ales pe zona Dej unde PSD a scos mereu un rezultat bun. El a precizat că principalul său obiectiv este acela de a reinstitui normalitatea în procesul de funcționare a instituției Consiliului Județean. Sigur că a menționat principalele obiective de dezvoltare pe care le va promova: construcția parcului Tetapolis, realizarea Spitalului Regional de Urgență, construirea unor centre de colectare a legumelor și fructelor, în întreg județul, revitalizarea Centrului Agro Transivania, modernizarea drumurilor, etc.

3 comentarii

  1. Sa va fie rusine! Mai aveti curajul sa va aratati in lume? Nu v-ati saturat cat ati furat, va mai trebuie inca 4 ani? Oare o sa va mai voteze cineva, inafara de acoliti vostrii? Draq va voteaza!

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare