Închide

Rezidențiat: au bătut în cuie data examenului, numărul locurilor a fost suplimentat cu aproape 600

SănătateTop News by Actual de Cluj - nov. 15, 2019 0 108

Organizarea examenului de rezidențiat, amânată și controversată, degringoladă ce s-a lăsat cu proteste din partea candidaților la examenul de rezidențiat la Cluj, a intrat în linie dreaptă: Ministerul Sănătății a anunțat data examenului, 8 decembrie, și faptul că a suplimentat posturile cu câteva zeci de locuri.

La fel ca în anii trecuți, concursul se va desfășura în șase centre universitare, e vorba de București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, după aceeași metodologie, pe o durată de patru ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări. Cu cinci zile înainte de finalizarea înscrierilor și-au depus dosarele de participare un număr de 4.733 de candidați, conform datelor centralizate de la direcțiile de sanătatre publică, dar e de așteptat ca numărul să crească.

În acest an sunt scoase la concurs un număr de 4.710 locuri și posturi pe cele trei domenii de pregătire – sunt 3960 locuri și posturi la domeniul medicină, 398 medicină dentară și 256 farmacie, dar și 96 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie, adică Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Justiției și Ministerul Administrației și Internelor. Pentru această sesiune, Ministerul Sănătății a suplimentat cu 558 numărul posturilor și locuri pe domeniul medicină, față de numărul de absolvenți. ”Niciun absolvent care reușește să treacă pragul de 60 la sută din punctajul maxim pe domeniu, pe țară, nu va rămâne pe dinafară. Vom găsi soluții pentru acești tineri”, spune Victor Costache, noul ministru al Sănătății.

Înscrierile rămân deschise până în 19 noiembrie. Semnarea contractelor de muncă pentru posturile câștigate în urma concursului e programată pentru prima jumătate a lunii ianuarie anul viitor.

Citește și:

Protest al viitorilor medici, la Cluj: ”vrem să profesăm, nu vrem să plecăm!”

 

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare