Închide

Regulamentele urbanistice din 27 de comune clujene vor fi actualizate / Contractul de finanțare de la Ministerul Dezvoltării a fost suplimentat, suma alocată fiind de peste 1,4 milioane de lei

Uncategorized by Actual de Cluj - ian. 01, 2022 0 229

Potrivit actului adițional la contractul  de finanțare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, semnat de Consiliul Județean Cluj, un număr de 27 de comune clujene își vor reactualiza Planurile Urbanistice Generale și regulamentele urbanistice, începând din 2022.

Prin intermediul acestui act adițional, suma inițial alocată a fost suplimentată cu peste 650.000 de lei, ajungând astfel la valoarea de 1.451.074 de lei.

Potrivit legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, toate localitățile din România trebuie să dețină Planuri Urbanistice Generale și Regulamente Locale de Urbanism. Activitatea de elaborare a acestor documente reprezintă o activitate continuă, valabilitatea lor fiind, de regulă, de 10 ani.

„În lipsa prelungirii valabilității actualelor PUG-uri, investițiile pe care comunele doresc să le demareze în raza administrativă a unității lor teritoriale ar fi mult îngreunate”, se precizează în comunicatul Consiliui Județean.

„Am obținut pentru comune o sumă substanțial mai mare decât cea alocată la începutul acestui an, astfel încât să continue procedura de actualizarea acestor documente urbanistice vitale în contextul inițierii de noi investiții și proiecte de dezvoltare locală. În plus, vom continua să acordăm asistență de specialitate tuturor comunelor, atât celor care nu dețin specialiști, cât și celor care vor solicita ajutorul direcției noastre de urbanism”, a transmis și președintele administrației județene, Alin Tișe.

Sursa Foto: PUG, comuna Jucu (Primaria Jucu)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare