Închide

Regia primăriei atacă contractul de întreținere a rețelei de închiriere biciclete

AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iun. 30, 2014 0 364

Planurile ambițioase ale Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) de a lucra pentru oraș au început să fie puse în operă. Cu intenția formulată de a prelua lucrările de modernizare a străzilor, RADP a pus ochii și pe contractul de întreținere a viitoarea rețele de bike-sharing.

foto: Mihai Hendea

foto: Mihai Hendea

Proiectul administraţiei clujene de încurajare a transportului cu bicicleta în oraş şi în comunele Floreşti şi Apahida trebuia finalizat în august 2013. Apoi în aprilie 2013. Stațiile de închiriere au fost montate în oraș dar nu pot fi interconenctate și date în folosință din cauza unor erori din caietul de sarcini. De aceea primăria a scos la licitație un acord cadru pe doi ani și 1,6 milioane de euro pentru întreținerea sistemului. Până nu se finalizează licitația, clujenii pot să-și ia adio de la plimbările cu biciclete de la primărie. Noul termen pentru ca rețeaua de stații bike sharing să funcționeze este luna august pentru Cluj-Napoca și 2015 pentru Apahida, respectiv Florești.

Licitația electronică lansată de primărie pentru a găsi un administrator pentru rețeaua de biciclete a avut ca termen de deschidere a ofertelor 21. Criteriul de adjudecare este prețul cel mai scăzut. În cursa pentru contractul estimat la peste 7,2 milioane lei s-au înscris trei ofertanți. Este vorba despre Regia Autonomă a Domeniului Public din subordinea primăriei, Sport Arena și Wind Technologies. „Deocamdată s-a parcurs etapa de evaluare a documentelor de calificare și propunerile tehnice. Urmează cel mai probabil săptămâna aceasta să se deschidă ofertele financiare. După ce stabilim câștigătorul, vom corela cele două proiecte, rețeaua cu administrarea ei și vom mai începe trasarea traseului pistelor în oraș”, a declarat Ovidiu Câmpean, managerul proiectului de bike-sharing.

RADP și-a anunțat deja intenția de a lucra pentru municipalitate – pe partea de spații verzi dar și la modernizarea străzilor după ce vor expira contractele în derulare pentru aceste activități, în 2015, respectiv la finalul anului. RADP se ocupă în prezent pentru primărie de activitatea de ridicat mașini sau de paza cimitirelor.

Reţeaua pe care primăria trebuie să o realizeze implică crearea a 50 de puncte pentru închirierea bicicletelor (din care 43 în Cluj-Napoca şi restul în comunele Apahida şi Floreşti) şi dotarea acestora cu 500 de biciclete, dar şi trasarea unei rute speciale pentru biciclişti între Apahida, Cluj-Napoca şi Floreşti (14 kilometri de piste). Proiectul este unul cu finanţare europeană, în valoare totală de 14 milioane de lei. Contractul cu Viacor Engineering a fost încheiat la 11,9 milioane de lei şi implică realizarea efectivă a reţelei. După finalizarea rețelei clujenii urmează să primească carduri de la primărie pe baza buletinului, card cu care pot circula cu bicicleta prin oraș iar apoi o pot lăsa în oricare dintre rastelurile din rețea.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare