Închide

Cine vrea să modernizeze podul Traian

Administrație by Luminiţa Silea - iun. 30, 2014 0 481

Patru ofertanți s-au înscris la licitația de luna acesta lansată de primărie pentru modernizarea podului Traian care s-a surpat în urmă cu un an. Este vorba despre societățile Diferit, ARL Cluj-Strabag, Dacia Faber-Modern Bau și Doralex- Ahid Epito zrt-Rhid Epito.

Anul trecut o parte din trotuarul podului din zona străzii Traian s-a surpat iar de atunci primăria clujeană face demersuri pentru modernizarea obiectivului.Lucrările de refacere a podului Traian din centrului orașului au fost estimate de primărie la peste 6,7 milioane lei. Licitația a fost programată în 20 iunie iar criteriul de adjudecare este prețul cel mai scăzut.

Majoritatea firmelor interesate de acest achiziție sunt societăți aflate deja în contract cu primăria: Diferit (contractul pentru modernizarea și întreținerea străzilor din oraș din 2009, dar și cel pentru reabilitarea străzilor de pe linia de tramvai și Calea Baciului), Antrepriza de Reparații și Lucrări (ARL) -Strabag (contractul pentru reabilitarea podurilor cu linie de tramvai, de 6,2 milioane de lei ) sau Dorealex (amenajare locuri de joacă din cluj, contract pe doi ani începând de anul trecut, de peste 400.000 lei).

De contract este interesată și societatea Dacia Faber cu subcontractant Modern Bau (controlată de familia Buzoianu) și cu terț susținător Recon. Aceasta a ofertat cel mai mic preț pentru reamenajarea podului Traian, peste 5,4 milioane lei.

În ordinea ofertelor financiare, urmează Doralex (peste 5,8 milioane lei), Diferit (peste 5.976.000 lei) și ARL (peste 5.994.000 lei). Conform datelor de la Registrul Comerţului, administratorul Doralex Com SRL este Ioan Beniamim Timari. Societatea are în portofoliu proiecte în Cluj-Napoca dar şi lucrări la Autostrada Transilvania. Diferit este deținută de un fost inginer la Regia Autonomă a Domeniului Public, Vasile Petri și a încasat milioane de lei de la Direcția de Drumuri și Poduri Cluj sau de la primăria clujenaă. ARL este deținută de Strabag, unul dintre giganții construcțiilor din Austria.

Comisia de licitație a primăriei urmează să analizeze ofertele și să desemeneze câștigătorul licitației. Președintele comisiei este directorul tehnic al primăriei Virgil Poruțiu.

Reabilitarea podului Traian a fost inclusă pe lista de investiții din 2014. Primarul Emil Boc a prezentat deja în primăvară o variantă privind modul în care va arăta podului. Designul pentru acesta este unul clasic, cu zona pietonală și piste de biciclete principala condiție a primăriei fiind ca noul pod să fie stabil și să facă față traficului auto din centrul orașului. Potrivit proiectului, podul va fi construit de la zero, va avea la final circa 32 de metri, două benzi pe sens, trotuare și benadă pentru biciclete de 1,6 metri. Termenul de execuție a lucrării este de aproximativ 6 luni.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare