Închide

Începe Faza 2 din Noul Val de birouri. Primii în șantier: sibienii de la CON-A pentru Liberty

EconomieTop News by Kristina Reştea - iun. 30, 2014 0 436

Sibienii de la CON-A, constructorii Sălii Polivalente, preiau antreprenoriatul general pentu a doua fază din centrul de birouri dezvoltat pe fosta platformă a fabricii Libertatea. Compania  a fost responsabilă și de șantierul pentru prima fază din reconversia fostei platforme industriale din zona gării.

„În urma concursului de oferte am decis să continuăm colaborarea cu firma CON-A și pentru faza a doua a parcului tehnologic”, a declarat Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj. Lucrările pentru noua etapă a proiectului au început săptămâna trecută și vor fi livrate până la finele acestui an, oferind un total de 13.412 mp aparținând clădirilor D și E, au transmis constructorii. Faza II a fost pre-închiriată în proporție de 30%, susțin dezvoltatorii Liberty, iar obiectivul asumat este de de a livra această fază integral închiriată până la finele anului. Interiorul spațiilor este tip „open space”, cu suprafețe de 3.600 mp pe etaj., iar prin reconversia fostei clădiri de fabrică se păstrează combinația fațadelor ceramice ce integrează ferestrele mari ale fostei fabrici. În ceea ce privește spațiile verzi ale parcului, fâșia de apă a fost finalizată recent, iar spațiile destinate terenurilor multifuncționale de sport, grădinii cu pomi fructiferi și pistelor de biciclete (în jur de 20.000 mp) sunt în curs de dezvoltare.

Parcul tehnologic, a cărui primă fază a fost finalizată încă din decembrie anul trecut, este acum integral închiriat și găzduiește opt companii: Siemens, Halcyon Mobile, Recall, La Casa, Makronetz, Ecuson Studio, Spherik Accelerator și Tulemod. Restaurantul La Casa, primul chiriaș în zona de leisure din cadrul parcului, s-a deschis oficial pe data de 25 iunie. Liberty Technology Park Cluj este un parc tehnologic dezvoltat pe fosta platformă a fabricii Libertatea și este destinat în special companiilor din domeniile IT&C și Cercetare-Dezvoltare. Proiectul este dezvoltat de Fribourg Capital, companie controlată de omul de afaceri Ion Sturza. Investiția până în momentul actual a fost de peste 10 milioane de euro.

În perioada următoare, dezvoltatorii de la Felinvest se pregătesc să reia șantierul pentru faza a doua de proiect, adică încă aproximativ 8.000 mp de birouri pe fosta platformă a fabricii de dulciuri Feleacul. Proiectul este în proces de autorizare. În această vară, începe și faza a doua din complexul The Office, dezvoltat de fondul de investiții NEPI și omul de afaceri Ovidiu Șandor. După inaugurarea din mai a celor 19.000 mp de spații din prima fază, dezvoltatorii anunțau că se reapucă de șantier, pentru a deamara etapa a doua de proiect.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.