Închide

Protest la Consiliul Local pentru acces auto pe strada Meteș

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - ian. 11, 2016 2 752

Stâlpișorii de 90 de centimetri montați pe strada Meteș sunt nelegali, spune consilierul Ovidiu Florian, care a citat un normativ al Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Dacă n-au fost montați cu avizul ISU și fără autorizație, atunci pot fi demontați și lucrurile se rezolvă mult mai ușor. Așa cele 50 de familii vor putea intra cu mașina până la blocurile în care locuiesc.

Mai multe despre caz

Rezoluția pentru cazul Meteș: cele 50 de familii vor parca în propriile garaje doar din iunie 2016

Consilierul a făcut această precizare la finalul ședinței Consiliul Local. Locuitorii de la blocurile de pe Meteș i-au cerut socoteală primarului Emil Boc că nu s-a ținut de promisiune și nu a venit cu un proiect replică la plângerea prealabilă prin care să se reia accesul auto pe respectiva alee. La punctul Diverse, pe final de ședință.

În timpul ședinței, oamenii au organizat la Consiliul Local un protest spontan cu pancarte pentru deschiderea accesului public pe strada Metes din ‪#‎Cluj‬. Cetățenii au formulat la finalul anului trecut o plângere prealabilă împotriva documentației de urbanism care prevedea artera lor ca pietonală. De atunci nu s-a întâmplat nimic. Administrația locală, prin primar, a promis că la proxima ședință vor veni cu acest proiect.

Primarul Emil Boc a luat act de protest, tot în timpul ședinței, după ce a văzut marea de oameni cu pancarte. El a motivat că n-a venit cu proiectul la ședința de astăzi pentru că acesta are nevoie să fie redactat și încă nu a fost gata. Edilul a spus că urmează sa apara si acest proiect de modificare a documentatie de urbanism. La urmatoarea ședință a Consiliul Local.

Dan Tarcea, președintele de ședință, a intervenit menționând că este pentru prima dată când primăria a venit cu o soluție. Cetățenii s-au revoltat că de patru ani se vehiculează tot felul de soluții fără să se rezolve problema și au motivat că s-au săturat să aștepte după primărie. Instituție care, prin oamenii ei, promite dar nu face în realitate nimic.

Primarul Boc a mai motivat că trebuie să vină proiectantul PUG să rezolve situația drumului –  să fie inclus în PUG ca drum auto. Și a ofertit un nou termen – următoarea ședință a forului local cel mai probabil, cea din luna februarie. După aceea, locuitorii de pe Metes tot trebuie să inițieze un PUZ prin care să se reglementeze situația drumului – aleea acum pietonală să devină alee autor.

Oamenii au plecat supărați pentru că primăria nu le-ar fi oferit nici de această dată o promisune în scris.

La finalul ședinței, câțiva riverani de pe Metes, doi consilieri din comisia de urbanism (Radu Rațiu, Ovidiu Florian) și unul care s-a implicat în favoarea oamenilor (Ioan Bîldea) au rămas să descurce ițele stâlpișorilor care țin calea mașinilor pentru care locatarii de la blocuri au parcări la scară, dar nu le pot folosi.

12511543_1013307448727054_2006356986_n

 

2 comentarii

  1. Oamenii sunt indignati ca problema lor este nerezolvata de patru ani si ca unii proprietari de case din zona, „personaje puternice si influente” ale orasului, au acces auto la imobilele pe care le detin.

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare