Închide

Protest în spitalele din Cluj, mii de angajați au intrat în grevă japoneză

SănătateTop News by Mihai Prodan - oct. 07, 2020 0 643

Grevă în spitalele din Cluj, mii de angajați protestează din această dimineață, nemulțumiți de faptul că nu au fost respectate promisiunile guvernanților în raport cu personalul medical implicat în lupta împotriva coronavirusului.

Angajați din toate spitalele de stat din Cluj protestează din această dimineață fără întreruperea activității după ce federația sindicală Sanitas a anunțat grevă japoneză. Protestul e unul la nivel național după ce federația a decis în urmă cu câteva zile să exprime nemulțumirile majorității salariaților din sistemul de sănătate care nu primesc stimulentul de risc pentru personalul medical în condițiile în care au intrat în contact cu pacienți suspecți de infecție cu noul coronavirus.

La Cluj e vorba în total de aproximativ 4.500 de persoane.

Președintele Sanitas Cluj, Ștefan Roman, pentru actualdecluj.ro: ”am trimis adrese la toate spitalele din Cluj, spre informarea managerilor de spital, că se protestează dar fără înteruperea activităii, cu banderolă sau alt însemn, pentru atragerea atenției în primul rând a guvernanților. Avem șase nemulțumiri, de când a apărut pandemia a apărut un număr foarte mare de acte normative, legi, hotărâri de guvern, ordine de ministru și așa mai departe. în ce privește stimularea într-un fels au altul a personalului implicat în această acțiune”.

Iată revendicările:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Articole similare