Închide

Triaj în containere pentru pacienții spitalului județean din Cluj, vor fi folosite și pentru pacienții suspecți de coronavirus

Sănătate by Actual de Cluj - oct. 07, 2020 0 234

Un număr de cinci containere cu rolul de a efectua triajul epidemiologic au fost instalate astăzi la Cluj pentru pacienții care urmează să fie testați pentru infecția cu noul coronavirus.

Containerele au fost amplasate în curtea clinicilor Spitalului Județean de pe strada Clinicilor și în curtea complexului de neuro-psihiatrie, la câteva sute de metri distanță. AIci ar urma să aștepte pacienții sosiți pentru consultații în ambulatoriu sau pentru spitalizare. Containerele au încălzire, geamuri și electricitate, și pot găzdui până la șase persoane. ”În afara programului de ambulatoriu, de la 14 după-masa, până a doua zi, la 8 dimineața, ele vor putea fi utilizate pentru izolarea pacienților suspecți sau contaminați cu virusul SARS-COV-2, până când aceștia pot fi preluați în zone tampon sau în spitale de faza I, II sau spitale suport”, arată purtătorul de cuvânt al spitalului județean, Flavia Topan. Ea spune pentru actualdecluj.ro că aceste containere înlocuiesc corturile care au fost montate în prealabil de Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Acestea din urmă au fost demontate urmând ca triajul pacienților să fie făcut în containere.

Containerele au fost livrate cu ajutorul Comitetului Național pentru Situații de Urgență și Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu