Închide

Proiectul imobiliar în care Primăria ar urma să primească 3 apartamente cu 2 camere se dezbate public, înainte să ajungă pe masa Consiliului Local

ActualitateAdministrațieTop NewsUrbanism by Actual de Cluj - feb. 24, 2024 0 626

O dezbatere publică urmează să se organizeze, luni, 26 februarie 2024, ora 17:00, la sediul Primăriei cu privire la proiectului de hotărâre privind aprobarea PUZ– de restructurare urbană – Calea Dorobanților – str. Episcop Nicolae Ivan inițiat acum mai bine de trei ani de societatea SDC Imobiliare. Prin proiectul urbanistic urmează să se edifice două imobile cu 8, respetiv 9 etaje pe Calea Dorobanților, totalizând 75 de apartamente dar și spații administrative, comerciale etc. 

 

Primăria și SDC Imobiliare (firma omului de afaceri Ștefan Berciu, consul onorific al Republicii Burundi, societate cu proiecte controversate în Cluj) au ajuns la un acord în ceea ce privește proiectul imobiliar propus de investitor pe Calea Dorobanților nr. 114-118 în Cluj-Napoca. În trecut, în Comisia de Urbanism arhitectul șef le-a reproșat proiectanților că au pretenții prea mari prin proiectul de restructurare propus și că vor să construiască prea mult față de ceea ce oferă comunității. Acum, aceștia au revenit cu o altă ofertă acceptată. 

Înțelegerea s-a perfectat la 3 ani de când proiectul a fost prezentat prima dată public în ședința comisiei de urbanism (AICI). Este vorba despre primul investitor care oferă în Cluj-Napoca apartamente pentru creșterea fondului pubic de locuințe sociale, până acum municipalitatea având în contractele de restructurare oferte de spații cu altă destinație decât cele pentru locuire.Pe lângă o stație de încărcare pentru două mașini electrice pe Dorobanților, una pentru 3 mașini electrice pe str. Nicolae Ivan, un stand de bike sharing la strada Dorobanților sau realizarea unei legături pietonale între Dorobanților și strada Nicolae Ivan, investitorul s-a angajat să ofere municipalității un spațiu administrativ de 150 de metri pătrați și 3 apartamente cu două camere la parter, toate semifinisate.

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) de restructurare Calea Dorobanților – str. Episcop Nicolae Ivan a fost în consultare publică în perioada 9  – 24 octombrie 2023. Beneficiari subt SDC Imobiliare, societățile Diesel, Prelucrarea Geamuri și Oglinzi, Erimclas, Patisar și Manuela Corina Dinculescu). Prin proiect urmează să se consturiască, pe un teren de peste 5700 de metri pătrați, un ansamblu mixt cu două imobile cu 8 etaje, respectiv 9 etaje, funcțiunea ansamblului fiind preponderent locuire colectivă, apoi activități administrative, de administrare a afacerilor, financiar-bancare, terțiare, culturale, de învătământ, de sănătate, de turism. Ansamblul urmează să aducă în zonă peste 75 de apartamente.

În faza consultării publice a PUZ-ului, proiectul a primti observații în 2020 și 2021 de la societatea Service Automobile 2 care acuza regimul prea mare de înălțime dar și alte obiecții legate de drumul de servitute.  Service Automobile 2, firmă deținută de omul de afaceri Ovidiu Turcu și se Sorinel Turcu, a obținut avizul pe terenul vecin de circa 9000 de metri pătrați pentru construirea unui proiect imobiliar (deservit de peste 270 de parcări) cu două blocuri de (1-3S+P+7E+R, respectiv 1-2S-4D+P+9E (biruri și locuințe). Deocamdată Primăria nu a eliberat autorizația de construire pentru niciunul dintre aceste imobile. Pentru proiect, există o autorizație de desființare a service-ul/magazinului de pe amplasament.

Cert este că societatea Service Automobile 2 a contestat proiectul vecin al celor SDC Imobilaire în toate fazele de urbanism și a depus sesizări scrie în 2020, 2021 dar și în ultima fază a consultării la care Primăria a pus în dezbatere proiectul de HCL pentru aprobarea PUZ-ului celor de la SDC.

Vezi și:

Proiectul imobiliar în care Primăria ar urma să primească 3 apartamente cu 2 camere se dezbate public, înainte să ajungă pe masa Consiliului Local

Ce oferă orașului omul de afaceri Ovidiu Turcu ca să facă 14 etaje pe Dorobanților

(adresă sesizări Service Automobile 2)

(prevederi contract de restructurale)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu