Închide

Program nou de vizitare la Muzeul Etnografic

ActualitateCultură by Actual de Cluj - oct. 31, 2022 0 126

Muzeul Etnografic al Transilvaniei și-a modificat programul. Secția în aer liber Romulus Vuia va putea fi vizitată, avânt în vedere trecerea la ora de iarnă,  între orele 9.00-16.00, ultima intrare fiind la ora 15.00. În zilele de luni și marți parcul este închis.

 

 

În ceea ce privește secția centrală a muzeului, Palatul Reduta, de pe str. Memorandumului nr. 21, programul de vizitare rămâne neschimbat, respectiv de miercuri până duminică, între orele 10.00-18.00, cu ultima intrare la ora 17.00, informează Consiliului Juețean Cluj.

Deschis în anul 1929, Parcul Etnografic Naţional „Romulus Vuia” este cel mai vechi muzeu etnografic în aer liber din România şi unul dintre cele mai frumoase din Europa. Parcul Etnografic se întinde, în prezent, pe o suprafaţă de peste 15 ha, expunând spre vizitare peste 50 de monumente şi obiective reprezentative pentru cultura materială din întreaga Transilvanie. Obiectivele sunt împărţite în două sectoare principale, respectiv instalaţii tehnice şi ateliere meşteşugăreşti și tipuri zonale de gospodării şi monumente de arhitectură tradiţională.

sursa foto: Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare