Închide

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă și aer condiționat, mai scumpe cu 200% față de acum un an

Economie by Kristina Reştea - oct. 04, 2022 0 46

Indicele de producţie şi furnizare de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 201% într-un an, arată datele publicate azi de Institutul Național de Statistică.

În luna august 2022, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 1,9% faţă de luna iulie 2022.  În luna august 2022, comparativ cu luna august 2021, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 53,0%.

Pe piața internă, creșterea la interval de un an este de 70,82%, iar indicele prețurilor producției industriale a crescut cu 22% pe piața externă.

Industria extractivă a înregistrat o creștere de 92,58%. Extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale e mai scumpă cu 148,64%, iar fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului 72,21%

Indicele de producţie şi furnizare de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat e cu 201% mai mare la interval de un an.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.