Ministrul Mediului a oferit detalii, marţi, 4 octombrie, într-o conferinţă de presă, întrebat fiind despre bugetul programului Rabla pentru becuri dar și despre lansarea acestui proiect.
“Programul poate fi lansat în momentul în care vom avea modificarea bugetului AFM, probabil într-o săptămână, maxim două săptămâni, vom avea hotărârea de Guvern de modificare a bugetului AFM. Estimarea s-a făcut… În principiu, am pornit de la disponibilităţile băneşti ale AFM pentru următoarele trei luni. Dacă acest program are succes, dacă există cerere reală din partea cetăţenilor şi dacă vor fi probabil sute de mii de cetăţeni care se vor înscrie în acest program, în bugetul anului viitor, printr-o schemă lansată anul viitor, printr-o nouă cerere de finanţare sau de alocare de vouchere, putem să continuăm programul şi anul viitor”, a explicat ministrul Mediului, citat de news.ro.
“Perioada de consultare publică pentru proiectul de ordin este de 30 de zile. În 10 zile se pot depune propuneri de modificare,  perioada de consultare publică, conform legii, este de 30 de zile. Noi am postat pe site pe 28 septembrie, cel târziu la sfârşitul lunii octombrie poate fi lansat programul”, a mai spus Tanczos Barna.