Închide

Primarul Boc a inspectat șantierul din centrul Clujului într-o zi cu trafic: „așa e la români, doar când ajunge cuțitul la os se mobilizează și lucrează”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 24, 2020 0 662

De pe trotuarul cu Biblioteca Central Universitară Lucian Blaga din Cluj-Napoca, primarul Emil Boc a prezentat live situația unui șantier cu bani europeni din centrul orașului care le dă încă bătăi de cap șoferilor și pentru care constructorii de la Diferit-Star Com au fost avertizați că vor fi penalizați sau că vor fi puși pe o listă a rușinii, dacă nu îl termină la termen, finalul lunii noiembrie.  Imagini la cald și într-o zi lucrătoare, cu trafic, după cum a spus Boc.

Despre șantier, Emil Boc a precizat că a observat 83 de muncitori care lucrează dar și că, dacă firmele lucrau cu astfel de efective și în vară, lucrările erau mult mai avansate. Dar și că „așa e la români, doar când ajunge cuțitul la os se mobilizează și lucrează”.

„Daca termină, foarte bine, nu vor avea penalități și nu vor fi pe lista rușinii”, a spus primarul Emil Boc despre constructorii de la Diferit- Star Com.

Emil Boc a spus că în prezent se fac tot felul de lucrări, de la semaforizare, la pavaje, plus lucrări în Piața Blaga. El a ținut să arate că în față la Croco s-au replantat copacii pentru care a fost ridiculizat în vara acestui an deoarece a postat imagini care arătau pe Facebook că a plantat pomi în Piața Lucian Blagă, însă după câteva zile copacii dispăruseră.

 

Managerul proiectului din Piața Lucian Blaga este directorul tehnic al Primăriei, Virgil Poruțiu.

Primarul Emil Boc a făcut și un tur pe strada Napoca și apoi s-a reîntors în Piața Blaga.

Pe parcursul plimbării a ținut să anunțe că în Cluj-Napoca nu intră în discuție carantinarea, având în vedere că trendul CoVID-19 e ușor descrescător pe oraș.

În plus, primarul a mai spus că la începutul acestei săptămâni, Guvernul a aprobat studiul de prefezabilitate pentru metroul și trenul metropolitan, pe traseul Spital Regional de Urgență (Florești)- Piața Ira (Cluj-Napoca), că licitația pentru construirea Centurii Metropolitane se va organiza în 2021, că studiul de fezabilitate pentru electrificarea căii ferate Cluj-Bihor e pe final și că pasajul de la Tăietura Turcului, prin respectivul studiu, necesită 25 de milioane de euro, dar și că în 2021 se va lansa licitația pentru construirea legăturii între Autostrada Transilvania și Centura Vălcele -Apahida.

În final, primarul Emil Boc a ținut să spună că, de Ziua Națională, în 1 decembrie, se va reîntoarce pe șantierul din Piața Lucian Blaga pentru a vedea dacă constructorii s-au achitat de lucrare.

În plus, Boc a spus că Ziua Națională se va sărbători fără public, doar printr-o ceremonie restrânsă cu 100 de persoane și cu depuneri de coroane.

Vezi și:

Șantierul din centrul Clujului pune piedici serioase șoferilor. Primăria cere celor care circulă în zonă să evite Piața Blaga și strada Napoca pe trasee alternative

Boc vrea să facă „lista rușinii” pe site-ul Primăriei cu toți constructorii care nu respectă contractele cu Primăria. „În cărți” sunt firmele de casă ale municipalității

Vezi și: Cât a fost Clujul gol, nu s-a lucrat în centru, în Piața Blaga. Acum Primăria își cere scuze pentru haosul din trafic și le arată oamenilor cum va arăta zona la finalul șantierului

Firma amenințată de Boc cu penalități pentru lucrările din Piața Blaga, singurul ofertant pentru modernizarea de 38 de milioane lei pregătită de Primărie în zona Kogălniceanu

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare