Închide

Primăria vrea demolarea blocului ilegal de pe Fabricii

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iul. 25, 2016 0 1158

Primăria a tot amendat contructorul șantierului blocului ilegal de pe strada Fabricii 65-67, fără niciun rezultat. Blocul s-a ridicat, iar șantierul este mizerabil și crează disconfort vecinătăților. Deși a fost solicitată în urmă cu câteva săptămâni să intervină, primăria n-are nicio pârghie legală. Acum administrația spune că e încă în termen și va cere instanței demolarea blocului ilegal.

Dezvoltatorul imobiliar Ianson Florea Traian a fost arestat la final de mai pentru 30 de zile și este acuzat de înșelăciune, prejudiciul fiind calculat la 700.000 euro, 37 de persoane fiind vătămate.

La începutul lunii iulie vecinii șantierului construcției lui Ianson de pe Fabricii au sesizat că acesta a ajuns un pericol public. „Blocul ar trebui să fie o clădire de birouri, sunt apartamente (fără parcare) și ar trebui să fie de 3 etaje plus unul retras, e pregatită construcția pentru etajul 5 care pune în pericol proprietatea noastră care se învecinează cu șantierul pentru că de pe acesta pică elemente metalice. Eu am sesizat autoritățile când au început să încropească etajul 5. Nici o măsură vizibilă nu s-a luat. Construcția este înconjurată de gunoie și e plin de șobolani în zonă”, se plângeau vecinii construcției.

Oficialii primăriei au declarat că după plângerile venite de la vecini, poliția locală a fost în zonă și a aplicat din nou o sancțiune. „Mai mult n-am putut face. Pentru că este proprietate privată, nu putem interveni pentru punerea în siguranță a șantierului. În cazul în care situația se repetă, putem cere intervenția pompierilor, este singura posibilitate. Noi oricum am tot aplicat amenzi dezvoltatorului imobiliar care a edificat blocul de pe Fabricii, dar degeaba, că n-a plătit niciuna. Am pus și în mișcare acțiuni penala împotriva acestuia”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Până în prezent primăria nu a cerut instanței demolarea construcției ilegale a lui Ianson Florea Traian de pe strada Fabricii. Viceprimarul Dan Tarcea spune însă că acțiunea este încă în termen și că primăria va cere instanței acest lucru. „Am discutat deja cu juridicul, suntem în termen și vom cere instanței demolarea blocului ilegal”, a afirmat Tarcea.

Deși în oraș au fost mai multe cazuri în care primăria a cerut demolarea unor construcții ilegale, nu prea avut câștig de cauză.

Citește mai multe despre telenovela blocurilor ilegale edificate de Ianson:

DOCUMENT Cum a înșelat țeparul Ianson zeci de clujeni care au cumpărat apartamente în imobile ilegale

Dezvoltatorul imobiliar Ianson din Cluj acuzat de înșelăciune, prejudiciu de 700.000 euro, 37 clujeni vătămați. După-masă aflăm dacă ajunge după gratii

Blocul “penal” de pe Fabricii aprope gata! Vecinii: Urbanismul ilegal e normalitate în oraș și, în plus, șantierul murdărește strada și poluează zona

Post #Colectiv. Facebook și „penalii” din urbanismul clujean. Ce fac autoritățile după o postare cu 1800 de Share-uri

Încă o amendă, dar “micuță” pentru blocul ilegal de pe Fabricii. Murdărește zona

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.
  • Articole similare