Închide

Dezvoltatorul imobiliar Ianson din Cluj acuzat de înșelăciune, prejudiciu de 700.000 euro, 37 clujeni vătămați. După-masă aflăm dacă ajunge după gratii

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mai 27, 2016 1 1210

Prejudiciu de sute de mii de euro la Cluj, după ce un bărbat de 30 de ani e acuzat de nu mai puțin de 37 de fapte de înșelăciune, plus una de distrugere. E un dezvoltator imobiliar care-a promis marea cu sarea cumpărătorilor, ca apoi să nu se țină de cuvânt.

Prejudiciul calculat de polițiști ajunge la 700.000 de euro și vine după ce polițiștii, ajutați de luptători de acțiuni speciale, au făcut ieri trei percheziții domiciliare în mai multe locații de pe raza municipiului Cluj-Napoca, de unde au ridicat documente care relevă activitatea infracțională a celui în cauză, precum și bunuri care pot fi valorificate, în vederea recuperării prejudiciului creat.

În sarcina bărbatului de 30 de ani, din Cluj-Napoca, au fost reținute nu mai puțin de 37 de infracțiuni de înșelăciune și o infracțiune de distrugere, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal. Iată ce spun polițiștii: „În fapt, în perioada 2009-2016, în calitate de constructor – persoană fizică, ar fi indus în eroare persoanele vătămate cu privire la vânzarea unor imobile în cartierele Mărăști și Zorilor, din Cluj-Napoca. Astfel, bărbatul ar fi încheiat antecontracte de vânzare-cumpărare cu persoanele vătămate, ulterior nerespectându-și obligațiile asumate prin acestea, referitoare la termenul de predare a posesiei și folosinței imobilelor și la interdicția înstrăinării imobilelor altor persoane”. În plus, susțin aceștia, bărbatul ar fi demontat ușa unui apartament înstrăinat unei părți vătămate, faptă pentru care a fost reținută infracțiunea de distrugere.

Prin faptele sale, ar fi creat un prejudiciu total de circa 700.000 de euro.
În baza probatoriului administrat, față de Ianson a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Mandatul de reținere expiră la ora 14. Ianson ar putea fi dus în fața instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile ori procurorul de caz poate decide să-l elibereze sub control judiciar. actualdecluj.ro vă ține la curent cu decizia luată în caz.

UPDATE Surse din Poliție spun că e vorba de faimosul-deja dezvoltator imobiliar Traian Floarea Ianson, despre care actualdecluj.ro a relatat pe larg aici:

Blocul “penal” de pe Fabricii aprope gata! Vecinii: Urbanismul ilegal e normalitate în oraș și, în plus, șantierul murdărește strada și poluează zona

Post #Colectiv. Facebook și „penalii” din urbanismul clujean. Ce fac autoritățile după o postare cu 1800 de Share-uri

Încă o amendă, dar “micuță” pentru blocul ilegal de pe Fabricii. Murdărește zona

Un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare