Închide

Primăria va finanța cele 250 de proiecte pentru oraș ale tinerilor

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - apr. 22, 2015 0 478

Procesul de bugetare participativă pentru tineret derulat de asociația Grupul Pont a strâns un portofoliu de 437 de proiecte. Dintre acestea, primele 250 de inițiative cu un buget total de peste 1,1 milioane lei, din care peste 1 milion de lei este valoarea finanțării solicitate vor fi sprijinite de primărie.

Viceprimarul Anna Horvath a declarat pentru Actualdecluj.ro că ceea ce s-a reușit prin programul Com ON Cluj și anume mobilizarea tinerilor este o premieră pentru oraș. „N-am mai întâlnit până acum o astfel de mobilizare a tinerilor. Cred că dacă lansam noi o competiție de acest fel nu reușeam să mobilizăm atâția tineri să facă proiecte pentru oraș. Am avut deja o întâlnire la primăriei cu cei care au propus primele 250 de proiecte clasate și noi vom susține financiar aceste inițiative”, a explicat Horvath.

Ca modalitate de lucru, una dintre asociații – Grupul Pond sau Federația Share – va solicita întrega sumă cerută în cadrul celor 250 de inițiative, urmând ca banii să meargă către grupurile de inițiativă sub formă de premii. „Termenul pentru a doua sesiune de finanțare a proiectelor culturale și de tineret a fost decalat după data de 1 iunie, având în vedre întârzierea cu care s-a publicat anunțul lansat de noi în Monitorul Oficial. Așteptăm să se depună cerere și pentru aceste proeicte de tineret. Condiția este ca asociația care cere banii, să nu îi rețină pentru sine. Oricum la momentul decontării sumei trebuie să se facă dovada că acești bani au mers efectiv în derularea proiectelor și că acestea chiar se vor realiza. De asemenea, reprezentanții grupurilor de inițiativă trebuie să-și reprogrameze proiectele după data de 1 iunie, în cazul celor care avea proiecte programate mai repede”, a menționat Horvath.

Reprezentanții Grupului Pont au publicat astăzi, în cadrul acțiunii Com On, rezultatele obținute în urma procesului de bugetare participativă pentru tineret pe care aceștia îl derulează în cadrul unui proiect cu fonduri norvegiene.

 

sursa: yourcluj.ro

sursa: yourcluj.ro

bugetare participativa 1

sursa: yourcluj.ro

 

bugetare participativa

sursa: yourcluj.ro

 

CITEȘTE MAI MULTE DESPRE PRIMELE 250 DE PROIECTE VOTATE DE PUBLIC:

O zi până la “deadline” în goana după voturile de 500.000 de lei. Care sunt, până acum, cele mai populare proiecte

Cine e pe locul 1 în lista de proiecte pentru bugetarea participativă de 500.000 de lei

bugetare participativa 3

sursa: yourcluj.ro

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.