Închide

Cine deschide Zilele Orașului

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 22, 2015 0 496

A cincea ediție a Zilelor Clujului, eveniment organizat de primăria clujeană, va avea loc între 22 și 26 mai și va cuprinde 100 de evenimente în 10 locații.

Administrația locală a anunțat deja că ediția din acest an este parte a programului Capitalei Europene a Tineretului. Pentru prima zi a manifestării, primăria a pregătit concerte și un moment prin care 1000 de copii de la școlile din oraș vor încerca să doboare recordul de cel mai mare „Cup Song” (acompaniament la pahare de platic) pe ritrmurile Alexandrei Ungureanu și Crush. Tot în prima zi, de la ora 21.00, vor concerta în Piața Unirii Cristi Miculescu cu trupa Iriris, soprana Felicia Filio, dar și Dan Bitman. Vor mai concerta Vunk şi David& The Six Martini.

Reprezentanții Primăriei au mai anunțat locațiil unde clujenii vor putea participa la evenimente.

Scenele din Piaţa Muzeului şi de pe strada Mihail Kogălniceanu vor găzdui concerte de muzică live a trupelor clujene. Aici clujenii vor putea savura în serile festivalului cover-uri, jazz, folk sau blues.

Festivalul Culinar Internaţional va aduce în acest an un plus de eleganţă şi savoare prin prezenţa unor restaurante cu specific internaţional şi a unor maeştrii bucătari de renume internaţional.

Promenada Multiculturalităţii – “UBB aduce o lume într-un oraş” reuneşte centrele şi institutele culturale, facultăţile, liniile de studiu, muzeele şi alte departamente ale Universităţii Babeş-Bolyai şi oferă o viziune inedită asupra multiculturalităţii oraşului Cluj-Napoca în sfera academică, socială şi culturală.

Strada Potaissa (Zidul Cetăţii) va fi scena unor demonstraţii de lupte, ateliere de pielărie, fierărie, olărit, antrenamente şi turniruri cavalereşti. Toate aceste activităţi fac parte din Tabăra Medievală şi Tabăra Antică.

Programul din Mănăştur, zona “La terenuri” conceput de Asociaţia Colectiv A împreună cu locuitorii cartierului conţine activităţi dedicate copiilor, tinerilor, dezbateri de cartier, concerte live, teatru şi multe altele.

Parcul Central “Simion Bărnuţiu” va fi “Fun Zone-ul” Zilelor Clujului oferind senzaţii tari prin activităţi outdoor cu: escaladă, canoeing, tir cu arcul, zorbing sau slackline.

Acestor locaţii li se alătură şi Turneul de Fotbal pentru Juniori “Fotbal à la Cluj”, Zilele Piezişei, Concursul Treasure Hunt, Tururile ghidate, animaţia stradală, ateliere de creaţie în aer liber, concursul Treasure Hunt, workshop-uri dar şi alte surprize.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu