Închide

ARL și Diferit vor „să sufle” Kiat Grup lucrările pentru realizarea drumului din Lomb

AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - apr. 22, 2015 0 774

Atribuirea contractului pentru realizarea drumului drumul mult promis de patru benzi care ar trebui să asigure accesul la viitoarele centre de afaceri din Lomb către firma Kiat Group este contestată de doi ofertanți la licitației. Este vorba despre partenerul cu care Kiat lucrează încă la modernizarea străzilor din Cluj-Napoca, societatea Diferit, dar și de Antrepriza de Lucrări și Reparații, parte din grupul Strabag.

Atât Diferit cât și ARL au fost descalificate în cadrul licitației organizate de primărie pentru realizarea drumului din Lomb pe același motiv: nu au prezentat o fișă tehnică singulară pentru întreg sistemul de pompare inclus în contract. Din acest motiv, ambele oferte au fost declarate ca nconforme.
Diferit și ARL au depus contestații la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor în care spun că au fost descalificate pe nedrept iar autoritatea contractantă a interpretat după bunul plat clarificările depuse în cadrul procedurii. Cele două societăți solicită anularea rezultatului licitației și reevaluarea ofetelor, cu luarea în considerare a celor depuse și de către acestea. CNSC urmează să soluționeze respectivele contestații.
Lucrările de realizare a drumul din Lomb au fost atribuite de primărie pentru peste 17,9 milioanele d lei, în luna aprilie, firmei Kiat Group, o obișnuită a contractelor cu primăria clujeană.
Contractul pentru amenajarea drumului de acces spre Lomb (1,6 kilometri și patru benzi, plus infrastructura de apă, canalizare, electrică, etc) a fost estimat la peste 31 de milioane de lei. Licitația s-a deschis în luna iulie 2014.
Kiat Group este parte a tandemului cu Diferit care și-a adjudecat în 2010 contractul de modernizare și întreținere a străzilor din oraș, de 600 de milioane lei. Firma mai lucrează încă în oraș pe respectivul contract, pe adițional, după ce acesta s-a încheiat la finalul lui 2014.
La licitația pentru lucrările de amenajare a drumului din Lomb au depus oferte firme de casă ale primăriei clujene, dar și societăți obișnuite la licitațiile administrației locale. Este vorba despre Ceconi-Citadin Prest (cu terț susținător Astor Com și Aspharom), ARL (terț susținător Strabag și sucontractant IRB Electro), Societatea de Construcții Napoca-Imob Lux Construct (cu terț susținător Impresa Ferera SNC Di Angela&Rosella Ferrara), Viarom Construct-Nord Conforest (cu subcontractant Ianus), SutCarpați cu Sjles-Sjles-Elecro Construct (cu subcontractant Estate Global Safe și terț susținător Eurovia), asocierea Diferit-Boccardo Entreprise (cu subcontractant Energobit), Kiat Group Construct (cu subcontractanți Energobit, Revivo, BMT Trans Construct).
În cazul drumului de acces spre cele aproximativ 20 de hectare pe administrați construiește un incubator de afaceri și un centru pentru industrii creative, acesta a fost prevăzut cu o lăţime de 25 de metri – patru benzi de circulaţie, spaţii verzi alternate cu spaţii de parcare, spaţiu verde şi trotuare. Drumurile interioare care deservesc cele două centre (pe care primăria le amenajează tot cu bani europeni) au fost capacitate la 9 metri (din care cele trotuarele au câte un metru).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.