Închide

Primăria schimbă foaia cu cel mai scump parking propus în Cluj

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mai 01, 2017 1 2276

Parkingul de pe Primăverii-Aleea Gârbău cu 400 de locuri de parcare a fost evaluat la circa 9 milioane de euro de către proiectanții de la Bodo Invest, fiind cel mai scump parking din cartier care urma să se construiască în oraș. Adică, amenajarea unui loc de parcare ar costa municipalitatea circa 24000 de euro. La finalul anului trecut primăria spunea că va continua investiția. În 2017, primarul Emil Boc a anunțat chiar o schimbare de situație: proiectul trebuie relicitat deoarece proiectanții n-au trimis primăriei completările cerute și administrația ar fi în postura de a rezilia contractul. Acum se pare că administrația va merge, de fapt, pe proiectul Bodo Invest, cu un concultant care să gestioneze viitorul contract de proiectare și execuție a parcării supraterane din cartierul Mănăștur pe care municipalitatea își asumă să o construiască.

Ca să-și ia măsuri de protecție, după ce a fost criticată că aruncă banul public și vrea să construiască un loc de parcare cu 24.000 de euro, Primăria a inițiat și o licitație prin care a contractat o firmă care să facă consultanță în evaluarea ofertelor plus management de proiect în cazul noii licitații pentru parkingul de pe Primăverii-Aleea Gârbău. Contractul a fost câștigat de District Proiect SRL-D pentru peste 47.800 lei.

Deocamdată, noul contract de proiectare al parcării nu a fost încă lămurit. Cer este că primăria vrea ca noul consultat să se ocupe de partea de adjudecare a noii licitații care se va face la pachet, proiectare plus execuție.

sursa: primariaclujnapoca.ro

În cazul licitație de proiectare și execuție, intenția primăriei este să scoată la licitație contractul, începând cu luna aprilie Deocamdată noua procedură nu a fost anunțată.

sursa; primariaclujnapoca.ro

Parkingul de pe Primăverii-Aleea Gârbău este promis de primărie de peste 2 ani de zile. Potrivit studiului de fezabilitate întocmit de Bodo Invest,  parkingul cu 440 de locuri propus pe Primăverii nr. 20-Aleea Gârbău nr 7 a fost estimat la peste la peste 37,2 milioane de lei, din care construcțiile și montajul au fost evaluate la peste 31,7 milioane de lei. Adică amenajarea unui loc de parcare ar costa primăria peste 24.000 de euro.

Raportat la costuri și la numărul de locuri de parcare, până în prezent, cel mai mult a costat primăria realizarea unui loc de parcare în parkingul Moților (peste 9000 euro). Amenajarea unui loc de parcare în parkingul Primăverii a fost circa 8000 de euro. Celelalte locuri de parcare create în parkingurile supraterane construite de primărie pe Fabricii, Băișoara sau Mehedinți  au presupus, per loc, costuri între 3000 și 5400 de euro.

Cel mai scump parking de cartier propus în Mănăștur se va construi

Cum va arăta parkingul de cartier votat “cu două mâini”

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.