Închide

Cel mai scump parking de cartier propus în Mănăștur se va construi

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - nov. 25, 2016 3 1014

Parkingul de pe Primăverii-Aleea Gârbău cu 400 de locuri de parcare a fost evaluat la circa 9 milioane de euro de către proiectanții de la Bodo Invest, fiind cel mai scump parking din cartier care urmează să se construiască în oraș. Adică, amenajarea unui loc de parcare ar costa municipalitatea circa 24000 de euro. Chiar și așa, conducerea primăriei spune că este necesar și că administrația nu va renunța la investiție, contând pe licitație să obțină un preț mai mic decât valoarea estimată.

Consilierii locali urmează să discute studiul de fezabilitate pentru parkingul cu 440 de locuri propus pe Primăverii nr. 20-Aleea Gârbău nr 7 la ședința ordinară din 28 noiembrie. Potrivit acestuia, parkingul a fost estimat la peste la peste 37,2 milioane de lei, din care construcțiile și montajul au fost evaluate la peste 31,7 milioane de lei.

„Am încercat să amânăm aprobarea acestor indicatori financiari pentru că și nouă ni s-a părut foarte scump. Am cerut proiectanților o evaluare, însă ei și-au menținut soluția constructivă. Acolo este și un teren în pantă, mai sus de el sunt blocuri și este nevoie de consolidări. Acum intrăm cu aprobarea indicatorilor și sperăm ca la licitație să obținem un preț mai mic, dar nu de la firme de doi lei care să subliciteze și apoi să intre în insolvență și să ne creeze dificultăți de realizare a obiectivelor pe care și le-au asumat prin contracte, așa cum s-a mai întâmplat. Chiar dacă este cel mai scump parking din oraș, în urma evaluărilor făcute de instituție, s-a stabilit că este necesar și că se va realiza”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea.

Parkingul de pe Primăverii-Aleea Gârbău este promis de primărie de 2 ani de zi, anul acesta în vară administrația locală aprobând studiile urbanistice. Potrivit proiectanților, pentru construcția efectivă a parcării supraterane este nevoie de 18 luni.

Cum va arăta parkingul de cartier votat “cu două mâini”

Raportat la costuri și la numărul de locuri de parcare, până în prezent, cel mai mult a costat primăria realizarea unui loc de parcare în parkingul Moților (peste 9000 euro). Amenajarea unui loc de parcare în parkingul Primăverii a fost circa 8000 de euro. Celelalte locuri de parcare create în parkingurile supraterane construite de primărie pe Fabricii, Băișoara sau Mehedinți  au presupus, per loc, costuri între 3000 și 5400 de euro.

 

3 comentarii

  1. Inca o hotie marca Boc si taranetii lui din primarie…. nici in centrul Parisului sau al New York-ului nu se ajunge la 24.000 de euro pentru un loc de parcare

  2. daramanti ba garajele. costa fix benzina la buldozer. sau asta e problema ca la 24 k de coco va luati comision mai mare decat la 3L de motorina pana incarca unii in basculanta favelele

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.